Legijin evropski putokaz Čuki: Brđani se posle 40 minuta fudbala vratili sa odmora, pa pokazali pravo lice

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.23. | 17:27

Poljaci iskoristili razliku u fazi priprema, Brđani se probudili posle tri primljena gola i značajno popravili utisak (2:3)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Respektabilni protivnik, u završnoj fazi priprema, ali i činjenica da je tim Dušana Kerkeza odigrao prve minute posle dva meseca, Čukarički je skupo platio u ranoj fazi utakmice i primivši tri gola pred sebe postavio praktično nemogući zadatak da izbegne poraz u prvoj proveri. Znatno bolja igra koju je potom prikazao beogradski klub krunisana golovima Kovačevića i Ovusua uticala je da Brđani poprave utisak na premijeri i potvrdila da uprkos porazu (2:3) sa pravom proleće dočekuju uz visoke ambicije.

Izabrane vesti

Cljano je Čukarički sastavljajući plan zimskih priprema postavio jasan kriterijum, rivali u kontrolnim duelima biće evropski klubovi internacionalnog kalibra. Svrha takve odluke bila je da Brđani tokom boravka u Turskoj steknu jasnu sliku o tome gde se nalaze u odnosu na Evropu, a prvu skicu dala je poljska Legija. Tim iz Varšave susret je dočekao kao poslednji u nizu tokom tempiranja forme na mediteranskoj obali, te je izlazak na megdan Beograđanima predstavljao generalku za ekipu Koste Runjaića.

Razlika u fazi tempiranja forme od prvog minuta se odrazila na odnos snaga na terenu, te je Legija brzim napadima po bokovima uspela da skupo kazni uspavani start rivala. Već u drugom minutu Mući je na desnoj stativi iskoristio popravni posle akcije po levom boku i udarca Karlitosa koji je Mićović uspeo da blokira.

Raspoloženi Albanac nastavio je da pravi probleme defanzivcima Brđana, posebno mladom levom beku Kadijeviću, a drugi put se u strelce upisao posle individualne akcije i prodora po desnom boku koji je ukrasio preciznim udarcem sa distance.

Period za zaborav Brđana, tokom kojeg je raspoloženi Mićović sa nekoliko intervencija sprečio veći zaostatak, uspeo je da naplati i španac Karilitos koji je, iako među najnižima na terenu centaršut Mladenovića sa levog krila dočekao na drugoj stativi i glavom poslao u mrežu.

Gol centarfor Legije ispostavio se kao kraj dominacije Poljaka, a prvi vesnik buđenja Čukaričkog bio je udarac Kovača u 43. minutu koji je golman zaustavio krajnjim naporima. Samo minut kasnije Kovačević je bio precizniji od saigrača i glavom je centaršut Stevanovića pretvorio u gol.

Potpuno izmenjeni sastav Brđana u drugom poluvremenu značakno je popravio utisak. Sveži i inspirisani Lučić i Ivanović konstantno su predstavljali pretnju za odbranu Legije, a konstantni pritisak i pokušaji superligaša rezultirali su penalom koji je u 77. minutu iznudio Lučić. Odgovornost je preuzeo Ivanović čiji je udarac sa bele tačke međutim uspeo da odbrani Tobiš.

Ofanzivac Čukaričkog delimično se iskupio četiri minuta kasnije kada je on iznudio faul u šesnaestercu protivnika. Loptu je ovaj put prepustio Ovusuu koji je hladnokrvno sa 11 metara poslao u mrežu za konačnih 2:3.

Za tri dana Brđane čeka već nova provera, a protivnik će im biti azerbejdžanski Karabag.


SNIMALI PARTIZAN, SPARTAK, RADNIČKI...

Prva provera Čukaričkog na zimskim pripremama bila je zanimljiva superligaškoj konkurenciji de se među oko 100 svedoka našlo i nekoliko predstavnika domaćih klubova. Rivala iz prvenstva između ostalih pratili su predstavnici Partizana, Spartaka i Radničkog iz Kragujevca.

ČUKARIČKI - LEGIJA 2:3 (1:3)

/Kovačević 44, Ovusu 81p - Mući 2, 24, Karlitos 39/

Stadion: Mardan u Beleku.

Sudija: Karol Ajriš (Poljska)

Gledalaca: 100.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović, Stevanović, Kovačević, Vujadinović, Kadijević, Petković, Kovač, U. Miladinović, Tomović, Adžić, Badamosi. Drugo poluvreme: Belić, Rogan, Gajić, Drezgić, Serafimović, Sisoko, I.Miladinović, Ovusu, Ivanović, Lučić, Aganspahić, Stojanović, Arsović, Spasojević, Dragović.

LEGIJA VARŠAVA (3-5-2): Tobiš, Navrocki, Ribeiro, Agustinjak, Všolek, Sliš, Jošue, Stržalek, Mladenović, Mući, Karlitos.


tagovi

ČukaričkiLegijaLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara