(©MN Press)
(©MN Press)

Lekcija iz vaspitanja šestorice Partizanovih igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 21:34

Zabeleženo tokom ceremonije dodele pehara

Tražio je Aleksandar Stanojević od Partizanovih fudbalera da budu ponosni u finalu kupa, da ne pokažu bes, ljutnju ili srdbžu, ali se čini da ga nisu svi čuli, razumeli, kao da nemaju baš svi pojedinci osnovnu sportsku kulturu. Pokazalo se to tokom ceremonije dodele medalja i pehara pobedničkoj ekipi.

Praksa nalaže da gubitnici sačekaju da osvajač dobije nagrade, sačeka da podigne trofej u znak poštovanja i tek posle se zaputi ka svlačionici. Crno-beli na tom planu nisu bili jedinstveni. Većina ih se, odmah pošto je dobila srebrna odličja, zaputila ka tunelu, verovatno u znak protesta prema večitom rivalu, možda i Fudbalskom savezu Srbije, kao organizatoru takmičenja, pošto je minulih sedmica imala zamerke na VAR, sudije, dešavanja u ovdašnjem fudbalu i način na koji ih je večiti rival pretekao u borbi za titulu.

Izabrane vesti

Zato je gro članova stručnog štaba i igrača krenuo da napušta igralište dok je još u toku bila ceremonija. Ostali su, iz poštovanja, demonstrirajući sportski duh, Ivan Obradović, Miloš Jojić, Filip Holender, Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig i Bibars Natho. Posebno je bila upečatljiva scena kad jedan od pomoćnih trenera i Slobodan Urošević ubeđuju Izraelca da krene sa ekipom u svlačionicu, a iskusni vezista odbija i insistra da ostane. Nepokolebljivi su ostali i njegovi već navedeni saborci, uprkos savetima starijih kolega, pre svih Lazara Markovića i Milana Smilajnića.

Lekcija iz kulture. I vaspitanja. Ne samo sportskog. 



tagovi

FK PartizanBibars NathoFilip HolenderMiloš JojićIvan Obradović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara