Slavlje repezentativki Srbije (Star Sport)
Slavlje repezentativki Srbije (Star Sport)

Lep dan za srpski fudbal: Poker seniorki protiv Izraela, omladinska selekcija otišla na Euro!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 20:04

Jovana Damnjanović i Tijana Filipović vodile Srbiju do pobede, Sara Stokić junakinja selekcije do 19 godina!

Lep dan za ženski fudbal u Srbiji. Seniorska reprezentacija napravila je prvi krupniji korak na putu ka Evropskom prenstvu u Švajcarskoj 2025. godine nakon što je u Đeru savladala selekciju Izraela sa sa 4:2, dok su se kontinentalne smotre drugi put u istoriji dokopale omladinske reprezentativke. One su protiv Belgije imale imperativ pobede i do nje su i došle rezultatom 2:0!

Kada je reč o seniorskoj reprezentaciji, poker lopti sručile su u mrežu Izraela, a Jovana Damnjanović je sa dva gola napravila prevagu na putu do premijerne pobede u grupi sa Slovačkom, Škotskom i Izraelom.

Izabrane vesti

Posle remija bez golova sa Škotskom, Srpkinje su prvu pobedu na putu ka evropskom prvenstvu nagovestile već u petom minutu kada je Jovana Damnjanović načela nominalnog domaćina. Vratile su se Izraelke preko Kats po isteku pola sata igre, ali je Tijana Filipović u 37. minutu postavila konačan rezultat prvog poluvremena.

Filipovićeva je u ranoj fazi drugog dela namestila drugi gol Damnjanovićevoj, Avital je petnaestak minuta pre kraja nagovestila eventualnu neizvesnost, ali je pobedu izabranicama Dragiše Zečevića u nadoknadi vremena zapečatila Anastasija Ćirić. Srbija sada u u odličnom raspoloženju dočekuje utakmicu protiv Slovačke zakazanu za 31. maj.

Što se tiče omladinske selekcije, igračice do 19 godina igraće na Euru u Litvaniji koji traje od 14. do 27. jula ove godine. Junakinja okršaja sa Belgijom bila je Sara Stokić koja je postigla oba gola za Srbiju. Stokićeva je već u trećem minutu postigla atraktivan pogodak, a to je bila uvertira fudbalerke Milana za pravu majstoriju iz drugog minuta nadoknade. Bila je to golčina sa skoro pola terena.


tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijeJovana Damnjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara