Leva još jednom dokazao da je najbolji na svetu, savršen het-trik ostao u senci teške povrede Dejvisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.10.20. | 17:28

Menš okrenuo Majncu (3:2), Lajpcig protiv Herte (2:1)...

Jednom danš Bajernu pet komada i ondaš patiš dugo, dugo. Možda i godinama... Takva sudbina očito će zadesiti Ajntraht iz Frankfurta koji će zauvek biti ponosan na onih 5:1 iz novembra prošle godine (dok je još na klupi Bavaraca sedeo Niko Kovač), međutim sada sledi serija Bajerna i osveta što će da potraje. Već u narednom susretu, posle tih 5:1 u Frankfurtu, večiti šampion Nemačke uzvratio je skoro istom merom - 5:2. Onda je isterao Ajntraht iz DFB kupa, a ni danas nije imao milosti - 5:0.

Robert Levandovski još jednom je udario pečat na zvanični sertifikat da je najbolji centarfor današnjice. Tri puta je matirao Kevina Trapa i to na sledeći način: leva noga, glava, desna noga. Takozvani idealan het-trik pakovali su Kingsli Koman, Jozua Kimih iz kornera i Daglas Kosta.

Izabrane vesti

S ova tri komada Leva je došao do brojke od deset golova u prvih pet kola. Samo jedan bundesligaški tim postigao je više od starta sezone - RB Lajpcig (12). Levandovskom je ovo 11 het-trik u Nemačkoj, čime se izjednačio sa Jupom Hajnkesom. ispred njega u ovoj kategoriji ostaju Mario Gomez i Klaus Fišer (po 12), odnosno neprikosnoveni Gerd Miler - 32.

Računajući od starta prošle sezone Poljak je jednostavno nezaustavljiv - ovo mu je bila 55. utakmica i 65. pogodak, na šta je dodao još 14 asistencija. Još jedan podatak koji pokazuje koliko je Leva ustvari oštećen što se za 2020. ne dodeljuje Zlatna lopta...

Prvi put ove sezone Hansi Flik poslao je na teren od prvog minuta Daglasa Kostu i ovaj je odmah pokazao da će biti veliko pojačanje (ne samo zbog asistencije), dok je povratnik posle teže povrede Leroj Sane veoma lepim golom pokazao da je pauza nije ostavila velikog traga.

Nažalost, sve navedeno moglo bi da ostane u debeloj senci povrede Alfonsa Dejvisa, mlađanog beka Bajerna, ukoliko se ispostavi da je ona teže prirode. Reprezentativac Kanade i jedan od najvažnijih igrača Bajerna u prošlosezonskom pohodu na Ligu šampiona nezgodno je stao, iskrenuo zglob i praktično sam sebe povredio.

Odmah je bilo jasno da neće moći da nastavi utakmicu, a pošto su saigrači morali da mu pomognu da izađe sa terena izvesno je da ga očekuje duža pauza.

RB Lajpcig zadržao je prvo mesto pošto je uz dosta muke uspeo da slomi otpor Herte - 2:1. Međutim veliko je pitanje da li bi Bikovi uspeli da preokrenu rezultat (Herta vodila od 9. minuta) da Dejovasio Zefujk početkom drugog dela nije u razmaku od tri minuta dobio dva žuta kartona. Da sve bude gore po Bruna Labadiju u pitanju je momak kog samo što je bio poslao na teren

Lajpcigu je tri boda doneo pogodak Marcela Zabicera sa bele tačke u 76. minutu.

Moglo je trenera Borusije iz Menhengladbaha Marka Rozea skupo da košta to što je promešao karte posle velikog boda u Ligi šampiona na gostovanju Interu. Neke od najboljih igrača ostavio je na klupi prilikom gostovanja Majncu, ali se ipak na vreme dozvao pameti , napravio izmene u pravi čas i Menš je uspeo da okrene - od 1:2 do 3:2. Ključno je bilo ubacivanje u vatru Jonasa Hofmana. Novopečeni reprezentativac Nemačke sa penala je poravnao na 2:2, da bi potom u 83. minutu posle njegovog centaršuta iz kornera Matijas Ginter doneo sva tri boda gostima...

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak

Štutgart - Keln 1:1 (1:1)

/Mangala 1 - Anderson 23/

Subota

Bajern - Ajntraht 5:0 (2:0)

/Levandovski 10, 26, 61, Sane 73, Musijala 90+1/

Majnc - Menhengladbah 2:3 (2:1)

/Mateta 23, 37 - Štindl 15, Hofman 76pen, Ginter 83/

RB Lajpcig - Herta 2:1 (1:1)

/Upamekano 11, Zabicer 76pen - Kordoba 9/

Union Berlin - Frajburg 1:1 (1:1)

/Grifo 34 - Andrih 36/

18.30: (1,23) Dortmund (7,00) Šalke (10,5)

Nedelja

15.30: (1,75) Volfzburg (3,60) Bilefeld (4,90)

18.00: (2,90) Verder (3,40) Hofenhajm (2,40)

Ponedeljak

20.30: (1,65) Leverkuzen (3,80) Augzburg (5,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara