Leva o novom ugovoru: Komplikovano je... Braco: Možemo da imamo samo 14 vrhunskih igrača

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.04.22. | 13:45

"To je filozofija kluba", dodaje sportski direktor Bajerna

Dan pošto je Bajern osvojio desetu titulu u nizu najbolji igrač tog tima Robert Levandovski oglasio se saopštenjem u kom je naveo da očekuje početak razgovora oko svoje sudbine.

Izabrane vesti

"Nešto će se uskoro verovatno dogoditi. Čitao sam i ratio natpise u medijima, ali ništa nisam čuo lično. Sve što znam je da će doći do sastanka. A šta će se tamo dogoditi - nisam siguran. Još nismo ozbiljno razgovarali o mojoj budućnosti, ništa se specijalno nije dogodilo. Da li ostajem u Minhenu? Obe strane bi morale to da žele. Situacija nije laka. A na pitanje da li imaju želju da me zadrže odgovor biste morali da potražite od ljudi iz kluba".

Nedugo potom oglasio se sportski direktor Hasan Salihamidžić s nešto drukčijom pričom...

"Razgovarao sam s Levom. Razgovaraćemo i sa njegovim agentom. On ima ugovor do 2023, tako da imamo sve vreme na svetu. Baš kao što imamo i najboljeg napadača na svetu. Ponosni smo na to. Istina je da još nismo pregovarali o uslovima novog ugovora, međutim to ćemo uskoro uraditi. Da li ga hoćemo i nakon 2023? Naravno! Leva je veoma cenjen, navijači ga vole. Ali on je najplaćeniji igrač u klubu, tako da moramo sagledamo i finansijske mogućnosti, koliko novca imamo na raspolaganju".

Na direktno pitanje kakav bi odgovor Bajerna bio da, recimo, Barselona pošalje ponudu od 40-50 miliona na leto, Braco je kazao:

"Rekli bismo ne".

On je potom prokomentarisao i trku za Erlinga Halanda, odnosno da li su Bavarci u njoj...

"Imamo u svojim redovima najboljeg napadača na svetu, tako da to ne bi imalo nikakvog smisla".

Salihamidžića su upitali i za brojne odlaske iz kluba bez obeštećenja, što počinje da lii na trend kada je Bajern u pitanju...

"To nije problem samo Bajerna. Ovog leta Kilijan Mbape postaje slobodan igrač. Agenti i klubovi moraju da pronađu rešenja, inače će fudbal biti slomljen. Besplatni transferi klubove čine samo slabijim. Ali to je postalo moderno nakon pandemije".

Na pitanje da li je Serž Gnabri sledei koji Minhen napušta kao free agent, Braco je poručio:

"Nadam se da neće. To je igrač koga izuzetno cenimo, baš kao i naši navijači. Dobro se uklopio, nadam se da će produžiti ugovor. Ne možemo da zamislimo ovaj tim bez njega".

Bajern u poslednje dve godine po mnogima zaostaje za najvećim konkurentima kada je u pitanju borba za Ligu šampiona. Reč-dve i o toj temi:

"Imamo jasnu filozofiju u klubu. Ideja je da uvek imamo 14 vrhunskih igrača u rosteru, a da ostala mesta popunjavaju vrhunski talenti koje želimo da razvijamo. Mi nemamo novca za 20 top igrača kao klubovi iz Engleske. Ali to svakako ne znači da odustajemo od trajnog cilja da uvek budeo među četiri u Evropi".

Ove sezone to nije bio slučaj...

"Sve ćemo analizirati sa trenerom, napraviti planove za naredne godine. Napašćemo kako treba već iduće sezone. Ono što se desilo protiv Viljareala neće se ponoviti", zaključio je Salihamidžić.


tagovi

Robert LevandovskiHasan Salihamidžić

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara