Žan Kevin Ogustan (Foto: ©Reuters)
Žan Kevin Ogustan (Foto: ©Reuters)

Lids mora da plati Lajpcigu 21.000.000 evra zbog igrača koji je za njega odigrao 48 minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 18:36

Sud za sportsku arbitražu odbio žalbu engleskog kluba

Već je Lids ove godine dva puta poslovao sa Lajpcigom. Početkom godine uzeo mu je Džesija Marša, letos i Tajlera Adamsa, ali bi odnosi dva kluba u narednom periodu mogli da se naruše. Sve zbog Žana Kevina Ogustana, fudbalera koji je za Paunove odigrao svega 48 minuta!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) poništio je žalbu engleskog kluba u slučaju francuskog napadača te je Lids u obavezi da Lajpcigu isplati 21.000.000 evra u sklopu Ogustanovog transfera dogovorenog još pre skoro tri godine.

Izabrane vesti

Ogustan je u Lids stigao na pozajmicu u januaru 2020. godine, dok su se Paunovi još takmičili u Čempionšipu, a dva kluba sklopila su dogovor o obaveznom otkupu u slučaju da tim sa Eland Rouda izbori promociju. Tako je i bilo, Lids je sezonu završio kao lider, ali francuski napadač u uspehu ekipe nije odigrao nikakvu ulogu. Upisao je tek 48 minuta rascepkana na tri ulaska s klupe, ostao bez konkretnog učinka te su čelnici engleskog kluba, nezadovoljni onim što je Ogustan prikazao, odlučili da ga ne otkupe i na taj način uštede 21.000.000 evra.

Klauzula ih je obavezivala na otkup, ali kako je korona virus produžio sezonu, u Lidsu su se vadili na to da su promociju u Premijer ligu obezbedili tek po isteku pozajmice (30. jun iste godine). Ljudima u Lajpcigu se taj stav nije dopao zbog čega su Lids odveli pred sud, a CAS je presudio u njihovu korist, zbog čega su na Eland Roudu uložili žalbu. Sud u Lozani danas ju je odbio, ali sa Ostrva najavljuju još jednu, razočarani odlukom.

"Lids junajted je iznenađen i razočaran odlukom Suda za sportsku arbitražu koja ne samo da je u suprotnosti sa jezikom i značenjem ugovora, već i sa praksama usvojenim u evropskom fudbalu prema propisima FIFA, zbog jedinstvenog uticaja neophodnog produžetka sezone usled 'korona odlaganja'. Klub će sada pažljivo razmotriti sve zakonske opcije u cilju hitne žalbe. U ovom trenutku nećemo davati dalje komentare", stoji u saopštenju engleskog kluba.

A Ogustan? Još tog leta je bez obeštećenja potpisao za Nant, dve godine kasnije takođe kao slobodan igrač prešao u Bazel. Za nepune dve i po sezone od odlaska iz Lidsa odigrao je 20 utakmica i postigao tri gola...


tagovi

Žan Kevin OgustenlidsLids JunajtedRB LajpcigRed Bul LajpcigCAS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara