Vojvodina – Čukarički (©Starsport)
Vojvodina – Čukarički (©Starsport)

Liga Konferencija: Vojvodina ide u Litvaniju, Čukarički čeka Azere

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 14:02

Panevežis protiv Lala, Brđani na Sumgait

Dobro je prošla Vojvodina na žrebu za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija, dok je Čukarički mogao i bolje.

Novosađani će igrati protiv litvanskog Panevežisa, dok će tim sa Banovog brda za rivala imati Sumhait iz Azerbejdžana. U prvoj utakmici, 22. jula, Vojvodina će biti gost, dok će Čukarički biti domaćin. Revanši su sedam dana kasnije.

Izabrane vesti

Panevežis je posle 16 kola litvanskog prvenstva na četvrtom mestu sa bilansom od devet pobeda, četiri remija i tri poraza. U pitanju je klub koji je jednom bio osvajač Kupa države, a u prvenstvu mu je najbolji plasman – peto mesto. Ovo mu je prvi put u istoriji da izlazi na evropsku scenu.

Ekipa je puna stranaca, ima čak šestoricu Brazilaca, po jednog Portugalca, Grka, Poljaka, Holanđanina. Ubedljivo najpoznatije ime u sastavu je Džefri Sarpong, nekadašnji fudbaler Ajaksa i Real Sosijedada.

Vojvodina je jednom u istoriji igrala protiv Litvanaca u Evropi, u sezoni 2012/13, kada je eliminisala Suduvu sa 4:0, 1:1.

Čukarički je za rivala dobio Sumgait, koji je prethodnu sezonu u Azerbejdžanu završio na trećem mestu sa 20 bodova manje od prvaka Nefčija.

U pitanju je klub koji je osnovan 2010. godine i u sastavu ima samo jednog stranca, Rusa, dok su sve ostali domaći fudbaleri. Sumgait, slično Brđanima, voli da forsira igrače iz domaće škole.

Sumgaitu je ovo druga sezona u Evropi, prva je bila prošle godine, kada ga je odmah na startu izbacila Škendija i to u Azerbejdžanu sa 2:0.

Imali su srpski belo-crni iskustvo sa Azerima, doduše nepovoljno: u jesen 2015. Gabala je u dva meča bila bolja od Čukaričkog (2:0, 0:1). Prilika je da Dušan Đorđević i njegovi puleni naplate taj dug.


tagovi

FK VojvodinaČukaričkiLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara