Šahtjor (©Reuters)
Šahtjor (©Reuters)

Likovanje u Donjecku: Dinamo i “izdajnik” Lučesku potučeni do nogu u Superkupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 21:56

Šahtjor osvojio trofej u Kijevu – 3:0

Dinamo je prvi na tabeli, Dinamo je šampion, sve ide na ruku Dinamu kao nekom odličnom đaku. Ali, dočekali su i u Donjecku svojih pet minuta. Da se nasmeju u lice “izdajniku” Mirčei Lučeskuu...

Niko to nije očekivao, jer Šahtjor od početka sezone ne igra dobro. Vrhunac traljavih partija je bio poraz od Šerifa u prvom kolu Lige šampiona. Ali, ko zna, možda se ispostavi da je to bio ključni alarm za buđenje. Jer, večeras u Kijevu u borbi za trofej Superkupa Rudar iz Donjecka je pregazio Dinamo – 3:0.

Izabrane vesti

Još boli navijače Šahtjora što ih je izdao “otac”, Lučesku, koji je preuzeo njihovog najvećeg rivala. I potom skinuo Rudare sa trona. Ali, melem na makar jednu ranu je stavljen večeras.

Meč čak i nije dobro počeo po Šahtjor, jer je štoper Matvijenko u petom minutu dobio jak udarac u glavu, krenula je krv, pa je sa čalmom nastavio da igra, dobro uzdrman. I opet je odigrao toliko dobro da Kijevljani nisu došli do gola.

Prvu šansu na utakmici imao je Dinamo, Suprijaga je u 12. minutu imao zicer, ali je pogodio stativu. Još dva puta do poluvremena je Matvijenko krvario, izlazio iz igre, ukazivala mu se pomoć, međutim, usred te drame Šahtjor je došao do gola, strelac je bio Traore u 30. minutu.

Pokušaj Dinama da na startu drugog dela dođe do izjednačenja raspršio se posle nekoliko minuta. Traore je ponovo pogodio u 54. minutu, da bi nakon sat vremena igre Alan Patrik doneo Šahtjoru treći gol i trofej Superkupa.

Nije posle toga ni bilo velike borbe, Kijevljani su se predali, tim iz Donjecka je držao loptu, kontrolisao dešavanja na terenu do isteka 90. minuta.

Deveti put u istoriji Šahtjor je osvojio ovaj trofej i izjednačio se sa Dinamom. A, malo vazduha u pluća dobio je Roberto de Zerbi, italijanski trener, kojem nije bilo prijatno na početku mandata kod narandžasto-crnih, ali sada su i njegove akcije najzad malo skočile.

UKRAJINA – SUPERKUP

Sreda

Šahtjor – Dinamo Kijev 3:0 (1:0)

/Traore 30, 53, Alan Patrik 61/


tagovi

Šahtjor DonjeckDinamo KijevUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara