Lion slavi, Pariz brine zbog Nejmara (©Reuters)
Lion slavi, Pariz brine zbog Nejmara (©Reuters)

Lion dobio u Parizu posle 13 godina, Nejmar u suzama napustio teren (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 23:02

Sveci pali na treće mesto...

Čudnom slikom zaključujemo 14. kolo u francuskoj Ligi 1. Tabela: 1 - Lil; 2 - Lion; 3 - Pari Sen Žermen! Prošle sezone u ovo vreme Sveci su imali osam bodova više od prvog pratioca. Godinu ranije čak 15, one tamo devet... Otkako je Monako 2017. prekinuo četvorogodišnju dominaciju Parižana na Parku prinčeva kao da su se zarekli da im se to više neće dogoditi. Nastojali su svake sledeće godine da u ranoj fazi šampionata reše pitanje pobednika (i uglavnom uspevali), međutim ove im ne ide. U derbiju kola Pariz je večeras izgubio od Liona na svom terenu (0:1). Ovo je već četvrti neuspeh čete Tomasa Tuhela. I otuda onakav poredak na tabeli. Začuđujuć, ali očito realan usled svega prikazanog do danas.

Na svu muku Parižana, tu je i Nejmarova povreda u sudijskoj nadoknadi koja ne izgleda nimalo naivno.

Izabrane vesti

Nije se PSŽ slučajno mučio da prođe grupu Lige šampiona. Utakmice poput večerašnje počele su da prave velike probleme Tuhelovom timu. Rudi Garsija dobro je učvrstio bedeme ispred svog gola. Bila je to vrhunska šahovska partija s njegove strane, sa puno "specijala", a sve je na kraju rezultiralo prvim trijumfom Liona u Parizu posle više od 13 godina.

Utakmicu je odlučio gol Tina Kadevera u 35. minutu meča. Lagan i precizan pas uputio je Toko Ekambi, a sve posle velikog kiksa kapitena Presnela Kimpembea koji praktično poklonio loptu gostima.

Vreme u kom je gol postignut jasno pokazuje da ovaj rezultat nije nikakva slučajnost. Imao je PSŽ više nego dovoljno vremena da se oporavi od šoka, da se vrati i okrene rezultat, ali ne da nije uspeo da se spase poraza, nego nije uspeo da napravi više od jednog udarca u okvir gola?!

Rizikovao Tuhel ponovo, počeo bez Kilijana Mbapea kome je verovatno bio potreban odmor, ali ni kada je ušao najbolji mladi fudbaler sveta, situacija se na terenu nije dramatično izmenila. Jeste PSŽ nadirao, jeste uglavnom igrao na 30 metara od gola Liona, međutim sve je to bilo jalovo.

Kako se utakmica bližila kraju, Garsija je zatvarao prilaze svom golu, usporavao ritam... Na kraju su gosti počeli pomalo i vreme da kraduckaju. Ali u granicama dozvoljenog. Sve je to dodatno izluđivalo domaći sastav koji nije imao rešenje. Nije se moglo do prave šanse.

Nije domaćinu značila ni devetominutna nadoknada vremena. Da sve bude gore, tada je došlo do pomenute povrede Nejmara, kog je u makazice uhvatio Tijago Mendes. Nije bilo namere da se rival povredi, ali arbitar mu je posle pregleda snimka ipak pokazao crveni karton.

Brazilac je dugo ležao na terenu, videle su suze, čuli jecaji, tako da nije isključeno da se radi o težoj povredi. Posle svega, moglo bi da se dogodi da od ovog poraza mnogo veća šteta bude Nejmarovo duže odsustvo sa terena. Pogotovo ukoliko bi se produžilo do proleća, kada PSŽ planira novi napad na Ligu šampiona.

PSŽ je pao na treće mesto na tabeli, s tim da će verovatno uskoro i na četvrto, pošto Marselj ima samo bod manje i dve utakmice manje.

FRANCUSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Sent Etjen – Anže 0:0

Subota

Marselj - Monako 2:1 (2:0)

/Tovan 5, Benedeto 13 - Ben Jeder 79/

Lans - Monpelje 2:3 (1:2)

/Omlan 36ag, Kakuta 50pen - Mavididi 16, Mendeš 26, Laborde 69/

Nedelja

Nica - Ren 0:1 (0:1)

/Nijang 28/

Brest - Rems 2:1 (1:0)

/Onor 30, Munije 77 - Zeneli 66/

Lorijan - Nim 3:0 (2:0)

/Bojsgar 2, Hamel 29pen, Visa 90/

Nant - Dižon 1:1 (1:0)

/Simon 24pen - Konate 54/

Strazbur - Mec 2:2 (0:1)

/Simakan 66, Tomason 78 - Bron 36pen, Enget 70/

Lil – Bordo 2:1 (2:1)

/Bamba 17, Fonte 45 – Bašić 29/

Pari Sen Žermen - Lion 0:1 (0:1)

/Kadever 35/



tagovi

Francuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara