©Star Sport
©Star Sport

Ljajićeva povreda i fudbalski vuk Ubiparip sprečili istorijski učinak Novog Pazara

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.12.23. | 17:23

Spartak slavio na Gradskom stadionu - 1:0

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar je propustio da obezbedi četvrto mesto pred odlazak na zimsku pauzu, da ostvari najveći broj pobeda i osvoji najviše bodova u prvom delu sezone otkako se takmiči u elitnom rangu. Spartak je u meču zaostalog, devetog kola Mozzart Bet Superlige slavio pred praznim tribinama Gradskog stadiona - 0:1 (0:0).

Izabrane vesti

Čovek odluke bio je nekadašnji igrač Pazaraca Vojo Ubiparip, kojem je desetak minuta, računajući i nadoknadu, bilo dovoljno da pokupi lovorike. Nenad Lalatović je na kraju imao mnogo više razloga za zadovoljstvo od kolege mu Siniše Dobrašinovića.

Povreda Adema Ljajića u trijumfu u prošlom kolu na istoj lokaciji protiv Radnika (2:1) uzela je danak. Najboljeg igrača Plavih već u 16. minutu zamenio je Nemanja Milojević, pa je domaćin prešao u sistem 4-4-2, sa rombom iza Marka Šćepovića i Nikole Karaklajića.

Ostao je Novi Pazar bez glavne pokretačke snage, što se itekako osetilo na terenu. Jednostavno, Pazar nije pronašao plan B za goste. Prve minute u plavo-belom dresu odigrao je Nigerijac Žulijus Eđike Opara, ali mu se na debiju nije posrećilo.

Povratkom Sejdube Sume među startere na klupu se zbog maksimalne kvote od četiri stranca u igri preselio Ebenezer Anan. Na poziciji levog beka zaigrao je Mitar Ergelaš, koji se za to radno mesto spremao i prošle zime kod Saša Stankovića, a kao levi defanzivac nastupao je tokom jeseni u dresu mlade reprezentacije Srbije.

Lalatović izvršio je tri promene u početnoj postavi u odnosu na tim koji je minulog vikenda izgubio od Crvene zvezde u Subotici (1:4). Mesto u manevru dobio je Miloš Mijić, u dva navrata prvotimac Pazara, koji dobro poznaje svaki pedalj Gradskog stadiona.

Dobrašinovićeva četa je u prvom poluvremenu mogla nešto više samo u dva navrata. U prvom minutu ukazala se šansa Nikoli Karaklajiću, a golman Subotičana Aleksandar Vulić bio je na visini zadatka. Osim toga, Marko Šćepović je u 30. minutu mogao da kazni kiks Vladana Vidakovića, ali je otišao previše udesno i olakšao posao još jednom vrlo dobrom Vuliću.

Spartak je u prvih 45 minuta delovao dosta konkretnije. Mijić je izblokiran sa distance u četvrtom minutu, potom i Vidaković iz korena što je usledio. Nikola Mirković je u 15. minutu odbranio šut Andreja Todoroskog iz povoljne pozicije. Todoroski je u 34. minutu slabo šutirao nakon lepe akcije gostiju, da bi Ognjena Mudrinskog četiri minuta kasnije blokirao Sise. Ćalasan je glavom u 41. minutu samo zagrejao Mirkovića, a onda je usledila prečka glavom Mudrinskog na centaršut Stanojeva.

Golubovi su drugo poluvreme otvorili prilikama Luke Bijelovića u 47. i Mudrinskog u 49. minutu. Bijelovića je blokirao Omar Fajed, dok je Mudrinskog za Mirkovića nedovoljno kvalitetno probao glavom iz peterca.

Konačno je živnuo i Pazar. Ergelaš je u 55. minutu snažno potegao sa oko 25 metara, a živu loptu uhvatio je Vulić. Dobru situaciju imao je Šćepović na dodavanje rezerviste Nikole Bogdanovskog u 60. minutu, ali ga je ispratio i pri šutu omeo na svakom mestu prisutni Stanojev. Ergelaš je oprobao udarac iz daljine i u 80. minutu, lako pokupio Vulić.

Odluka je pala u 86. minutu, samo dva minuta po ulasku u igru fudbalskog vuka Voja Ubiparipa. Odlično je iskontrolisao loptu snažni napadač, našao pravu poziciju za udarac, pa je šut sa oko 18 metara završio je iza Mirkovićevih leđa. Spartak je poneo čitav plen na sever Bačke.

MOZZART BET SUPERLIGA - DEVETO KOLO:

NOVI PAZAR – SPARTAK 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Novi Pazar

Gradski stadion

Igrano bez prisustva gledalaca

Sudija: Milan Mitić

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Mirković 6 - Lazić 5.5, Azemović 6, Fajed 6, Ergelaš 6 - Sise 6, Đo 5.5 (46. Bogdanovski 6) - Karaklajić 5.5 (50. Opara 6), Ljajić - (16. Milojević 5.5), Suma 6 (80. Čirjak -) - Šćepović 5.5.

SPARTAK (3-4-2-1): Vulić 6.5 - Tanasijević 6.5, Vidaković 6.5, Ćalasan 6.5 - Stanojev 7, Tošeski 6, Mijić 6.5 (78. Babić -), Prijović 6 - Todoroski 6 (84. Ubiparip 7), Bijelović 6 (78. Lukić -) - Mudrinski 6.5 (69. Rošević 6).

Igrač utakmice: Vojo Ubiparip (Spartak) 7


MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

Novi Pazar - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Radnički Niš - Železničar Pančevo (u toku)

19.00: (3,50) Voždovac (3,45) Vojvodina (2,10)

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

Vojo UbiparipAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara