Trener Alberto Gamero i defanzivac Omar Bertel iz Miljonariosa (Foto: AFP)
Trener Alberto Gamero i defanzivac Omar Bertel iz Miljonariosa (Foto: AFP)

Ljuti rivali podelili plen, ali ostali praznih šaka: Za sve je kriva Pereira (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 05:22

Kolumbija 1: Santa Fe i Miljonarios razočarani posle remija u El Bogotanu

U jednom od najvećih klasika južnoameričkog fudbala su na čuvenom El Kampin stadionu u Bogoti snage odmerili Independijente Santa Fe i Miljonarios. Ulog je bio veliki, plasman u finale plej-ofa Klausure. Na kraju su podelii plen, a ipak ostali praznih šaka. Za sve je kriva Pereira, koja je trijumfom nad Juniorom sačuvala prvo mesto.

Odigrali su Kardinali i Ambasadori 1:1, ali je Pereira dobila 2:0 Ajkule na gostovanju i kao prva iz grupe otišla u borbu za titulu. Ukrstiće koplja sa Independijete Medeljinom.

Izabrane vesti

Nepristrasni ljubitelji fudbala su mogli da budu zadovoljni velikim kolumbijskim derbijem. Viđen je veliki broj prilika na one strana. Santa Fe je od 14 šuteva, pola poslao u okvir. Gosti nisu bili tako precizni, ali su češće pokušavali (3/16). Posed je bio prilično izjednačen, palo je šest žutih i jedan crveni karton. Statistika ukazuje da je derbi opravdao očekivanja.

Propustili su i jedni i drugi brojne prilike tokom 70 minuta igre, a onda su Kardinali probili led. Igrao se 72. minut kada su domaći igrači pogodili stativu, da bi na odbitak natrčao Rivas i smestio loptu u mrežu Miljonariosa.

Gosti su potom ostali sa igračem manje, kada je Silva zaradio direktan crveni karton, ali Santa Fe to nije uspeo da iskoristi. Štaviše, igrao se treći minut nadoknade kada je Miljonarios sa igračem manje poravnao. Erazo je izdržao duel sa poslednjim igračem odbrane, izbio sam pred golmana domaćeg sastava i potom ga lobova za izjednačenje.


KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - POSLEDNJE 6. KOLO KVADRANGULARA

Četvrtak

Amerika Kali - Agilas 1:1 (1:0)

/Ramos 45+1 - Perez 79/

Pasto - Independijente Medeljin 0:0

Junior - Pereira 0:2 (0:1)

/Kastro 24, 51/

Santa Fe - Miljonarios 1:1 (0:0)

/Rivas 72 - Erazo 90+3/



tagovi

Kolumbija 1Independijente Santa FeMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara