Foto: Screnshoot
Foto: Screnshoot

Lokomotiva prodala 17-godišnjaka Salcburgu za rekordnih 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.07.21. | 11:40

A dobiće i deset odsto od naredne prodaje

Još jedan u nizu primera neverovatnog poslovanja hrvatskih klubova na tržištu, ovog puta stiže iz Lokomotive. Četvrto uzastopno leto zagrebački klub obara rekord po pitanju izlaznog transfera. Lestvica je sada postavljena na 4.000.000 evra, koliko je Salcburg izdvojio za 17-godišnjeg napadača Lokosa Roka Šimića. Pride će klub iz Kranjčevićeve dobiti i deset procenata od naredne prodaje.

U razgovoru za Sportske novosti, direktor Lokomotive Božidar Šikić je izneo sve detalje dogovora sa austrijskim šampionom.

Izabrane vesti

"Dobićemo oko četiri miliona evra, plus deset posto od budućeg Rokovog transfera iz Salcburga u neki drugi klub. To je najveći transfer u klupskoj istoriji, lanjski odlazak Grbića u madridski Atletiko bio je 'težak' oko 3.500.000 evra i sad je Šimić to nadmašio i zaseo na vrh. Jasno je valjda svima da nikako nismo mogli zadržati Šimića, Lokomotiva ni slučajno ne može pratiti takve finansijske zahteve koji su mu ponuđeni i pokušali smo da učinimo jedino što smo mogli - da ga zadržimo barem još pola godine na pozajmici", istakao je Šikić.

Međutim, ni u tome nisu uspeli. Salcburg je ostao bez udarnog napadačkog tandema, Patson Daka se preselio u Lester, Enok Mvepu je pojačao Brajton, Roku se otvorio prostor za igru, pa će sin nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske Darija Šimića odmah pojačati redove Salcburga.

Roko je tek prethodne sezone debitovao za prvi tim Lokomotive i u istoj odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima, postigavši četiri gola.


tagovi

Lokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara