Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lopetegi: Bili smo bolji u tri četvrtine dvomeča, zaslužili smo prolaz

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 00:24

Španski strateg se ne miri sa eliminacijom u osmini finala Lige šampiona

Iako je u završnici utakmice uspela da vrati neizvesnost i natera Dortmund da se panično brani, Sevilja je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka morala da pruži ruku boljem rivalu u osmini finala Lige šampiona. Jednostavno, Milioneri su imali Erlinga Halanda i to je bilo dovoljno da Špancima poruše snove o plasmanu u narednu rundu.

Kraj ovosezonske epizode na elitnoj pozornici teško je pao članovima kluba iz Andaluzije, a Đulen Lopetegi po završetku susreta nije se ni trudio da prikrije razočaranje.

Izabrane vesti

"Imali smo mogućnosti da prođemo i zaslužili smo da pobedimo. Pružili smo sjajnu igru u svakom pogledu. Bili smo superiorniji od Dortmunda u tri od četiri dela dvomeča. Tužni smo i razočarani jer smo želeli da prijuštimo našim navijačima tu radost. Ipak, moramo da zadržimo ponos i karakter koji je ovaj tim pokazao", rekao je strateg španskog kluba posle remija (2:2) u Nemačkoj kojim se njegov tim oprostio od Lige šampiona.

Haland je sa dva gola doneo bundesligašu dragocenu prednost, međutim gosti su se posle pogotka Norvežanina iz penala probudili i preko En Nesirija uspeli da dođu do remija. Pogodak Marokanca sa bele tačke vratio je nadu Sevilje, a druga lopta u mreži domaćina, duboko u sudijskoj nadoknadi inicirala je pravu dramu koja je ipak završena slavljem Borusije.

"Penal je izveden s zakašnjenjem, pa ponovljen... Bio je nadrealan. Budući da nismo prošli, moramo da nastavimo da igramo sjajno kao večeras jer smo svesni važnosti utakmica koje dolaze. Neophodno je da se dobro pripremimo za naredne izazove".

Lopetegi je istakao da je posle ovakve utakmice suludo tražiti krivca.

"Tim ne može biti kriv ni za šta. Bili smo iskreno uvereni da ćemo proći i imali smo mogućnosti za to. Fudbal je takav, moramo da ga prihvatimo, ali takođe znamo da je to put napred".

Strateg Sevilje potom se osvrnuo i na poslednje trenutke susreta.

"Igrači su mi rekli da je u poslednjem napadu postojao čist penal, ali da sudija nije otišao da proveri situaciju uz pomoć VAR analize. Ja nisam video taj momenat. Na kraju ostaje pomalo gneva koji treneri imaju u ovakvim okolnostima", rekao je španski trener.


tagovi

Đulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara