DETE MONSTRUM! Haland - Sevilja 5:4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.03.21. | 22:53

Strašni Norvežanin učestvovao u svakom golu koji je Borusija dala španskom timu i obezbedio svom timu plasman među osam najboljih u Evropi

Dortmund ide dalje, Dortmund još jednom slavi Erlinga Halanda! Borusija - Sevilja 5:4! Ukupno. Dete-monstrum iz Norveške učestvovao je u svakom od pet postignutih pogodaka svog tima u ovom dvomeču (četiri gola i asistencija) čime je definitivno pečatirao majstorsko zvanje pod vinjetom "golgeter svetske klase". Više niko ne može da kaže da Haland postiže golove na malim i nevažnim utakmicama u šampionatu gde je to najlakše činiti. Ne, Haland postiže golove gde god se pojavi i postiže ih svima koji mu izađu na crtu. Večeras: Erling Haland - Jusef En Nesiri 2:2! Dortmund može da slavi.

Strašni napadač iz Norveške došao je do brojke od okruglo 20 pogodaka u prvih 14 utakmica Lige šampiona. Ove sezone deset komada u šest mečeva. Nema tima u eliti protiv kog je igrao a da mu nije dao gol. I još nešto: u svojoj 21. godini uspeo je da postigne više golova u Ligi šampiona nego što su u čitavoj karijeri asovi poput Totija, Ronaldinja, Zidana, Ronalda, Adrijana, Teveza, Falkaa, Lukakua...

Izabrane vesti

Borusija u dvomeč sa Seviljom nije ušla kao favorit, a njen uspeh - plasman među osam najboljih timova Evrope, još značajnijim čini činjenica da Edin Terzić za revanš nije mogao da računa na trojicu od petorice najvažnijih igrača u dosadašnjem toku sezone: Džejdona Sanča, Rafaela Gereira i Đovanija Rejnu. Ta trojica igrača zaslužna su za 20 postignutih i još 31 namešten pogodak Dortmunda. Uspeo je Terzić da zabašuri velike probleme s kojima se susreo. Treba podvući da je zbog nedostatka centralnih defanzivaca štopera "odglumio" Emre Džan, odnosno da je roviti Torgan Azar uz velike muke izdržao šezdesetak minuta...

DORTMUND - SEVILJA 2:2

/Haland 35, 54pen - En Nesiri 68, 90+5/

Stadion: Vestfalen

Bez gledalaca

Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

Dortmund (4-3-3): Hic - Morej, Džan, Humels, Šulc - Dilejni, Belingem, Daud - Rojs, Azar - Haland.

Sevilja (4-3-3): Bono - Navas, Kunde, Karlos, Akunja - Đordan, Fernando, Oskar Rodrigez - Suso, En-Nesiri, Okampos.


Malo ko se nadao drami posle velikih 2:0 za Borusiju početkom drugog dela utakmice, ali upravo to se dogodilo. Domaćin se slabo branio, gotovo da je ostao bez energije u poslednjih dvadesetak minuta, što je Sevilja uspela da kazni i opasno pripreti. Jusef En Nesiri sa penala je u 68. minutu smanjio na 1:2, da bi u 90+5 uspeo da izjednači. Jeza se tada uvukla u kosti svakog navijača Dortmunda, jer do kraja je ostalo da se odigra još šezdesetak sekundi. I ponovo je odbrana nemačkog tima klecala, povijala se kao na oluji. Lopta se našla u šesnaestercu čak dva puta u tih šezdesetak sekundi, momci u žutom su panično reagovali, ispucavali i na kraju - odahnuli. Hic je uhvatio jednu "sveću" što je padala pred njega i to je bilo to.

Sevilja je mnogo bolje ušla u utakmicu, to je bitno jasno od starta. Španci su napadali, pritiskali, pokušavali da što pre dođu do gola. Njihov problem bio je što nisu uspevali da dođu do prave situacije, do šuta iz dobre pozicije. Tako je Hic bio manje-više bezbedan. Morao je, doduše, dobro da izvrti glavu levo-desno, jer gosti su centrirali čak 18 puta sa bokova, ali prave opasnosti nije bilo.

A Borusija iz prve šanse - gol. Žul Kunde je pogrešio pod pritiskom Tomasa Dilejnija, lopta je oduzeta, Marko Rojs ju je dobio u pravo vreme, usledio je lep pas unazad za Halanda i spasa nije bilo.

Sevilja je pala pre svega na psihološkom planu posle tog pogotka. I dugo joj je trebalo da se vrati...

Veoma uzbudljivo bilo je u uvodnih desetak minuta drugog dela. Dortmund je preko Halanda došao do novog gola, sudija poništio gol zbog faula u napadu, ali onda uz pomoć VAR-a uvideo da je nekoliko sekundi ranije Kunde povukao Norvežanina. Penal. Haland zalet, skok, šut - Bono brani uz pomoć stative, pa onda još jednom ulazi u šut napadalu Borusije.

I dok se gostima vraćala nada da ipak mogu do čuda, arbitar Čakir kao maljem - penal se ponavlja. Nijedna Bonova noga nije gazila liniju u trenutku šuta. Haland drugi put nije pogrešio - 2:0.

Delovalo je da utakmica "umire", da će se Sevilja predati, a Nemci rutinski odraditi preostalo vreme, no Terzić nije uspeo da iskontroliše situaciju. Domaćin se mnogo loše branio, sve je predao Špancima, a sveži igrači nisu doneli ništa. Zapravo, Terzić je menjao samo pozadi, uveo je trojicu novih defanzivaca. Haland, Rojs i društvo ostali su bez snage, Dortmund više nije ozbiljno napadao i to je moglo skupo da košta.

Ovoga puta nije.

Ali za korak dalje u Ligi šampiona Borusija će morati da "naraste" u svakom smilu. Taktičkom pre svega...

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

(REVANŠ UTAKMICE)

Utorak

Dortmund - Sevilja 2:2 (1:0) /prvi meč 3:2/

/Haland 35, 54pen - En Nesiri 68, 90+5/

Juventus - Porto 3:2 (3:2, 2:1, 0:1) /prvi meč 1:2/

/Kjeza 48, 63, Rabio 117 - Oliveira 19pen, 115/

Sreda

21.00 (2,60) Liverpul (3,30) Lajpcig (2,70) /prvi meč 2:0/

21.00 (2,30) Pari Sen Žermen (3,45) Barselona (3,05) /prvi meč 4:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara