Zlatan Ibrahimović (Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Reuters)

Loše vesti za milanske velikane: Inter bez Čalhanoglua pet utakmica, Milan bez Ibre dve nedelje

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 18:59

Turčin propušta prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, Šveđanin derbi sa Napolijem

Reprezentativna pauza nije donela lepe vesti za milanske klubove. Povrede igrača zadaju glavobolju trenerima Simoneu Inzagiju i Stefanu Pioliju pred neke od ključnih bitaka u sezoni.

Inter u narednih 15 do 20 dana neće moči da računa na usluge Hakana Čalhanoglua. Turski vezista je povredio zadnju ložu u meču protiv Hrvatske i mora minimum dve nedelje da provede van terena. Propustiće prvenstvene mečev sa Fiorentinom, Salernitanom i Moncom, prvi polufinalni okršaj sa Juventusom u kupu Italije i gostovanje Benfiki u prvom delu četvrtfinala Lige šampiona. Interov medicinski tim će raditi sve da ga oporavi za revanš sa Portugalcima u Milanu.

Izabrane vesti

U duelu protiv Viole narednog vikenda neće biti ni povređenog Milana Škrinijara a polovične su šanse da zaigra Federiko Dimarko. Dobra vest je da su se oporavili Alesandro Bastoni i Robin Gosens.

Milan će u velikom derbiju na gostovanju Napoliju u nedelju biti lišen usluga Zlatana Ibrahimovića koji je povredio mišić desne noge na reprezentativnoj akciji i odsustvovaće sa terena dve nedelje. S obzirom da je Milan ispao iz Kupa Italije i da Šveđanin nije licenciran za Ligu šampiona to znači da će propustiti još prvenstvene duele sa Empolijem i eventualno Bolonjom. Ali problem je što će njegovo odsustvo značiti i veću minutažu za iskusnog Olivijea Žirua kojeg je Pioli kroz prvenstvo i Zlatanovu minutažu mogao da „konzervira“ za okršaje sa Napolijem u četvrtfinalu Lige šampiona.

Rosonerima je stigla i loša vest iz Francuske gde se povredio mladi reprezentativac Pjer Kalulu koji je bio standardan u poslednjoj liniji Piolijevog tima ove sezone. On će zbog povrede lože propustiti gostovanje Napoliju u prvenstvu ali se u klubu nadaju da će biti spreman za dvomeč sa Napolitancima u četvrtfinalu Lige šampiona.          


tagovi

Zlatan IbrahimovićHakan Čalhanoglu

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara