Mirčea Lučesku (©Reuters)
Mirčea Lučesku (©Reuters)

Lučesku napustio Dinamo posle samo četiri dana, navijači uspeli da ga oteraju

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 17:11

Rumun nije želeo da radi u neprijateljskoj atmosferi

Četiri dana nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor sa kijevskim Dinamom i tako uzdrmao istočnoevropsku fudbalsku scenu, Mirčea Lučesku je obelodanio da ipak neće predvoditi klub iz ukrajinske prestonice. Razlog su nezadovoljni ultrasi, koji nikako ne žele da private da im ekipu vodi čovek koji je 12 godina sedeo na klupi zakletog neprijatelja Šahtjora, donevši klubu iz Donjecka 22 trofeja, osam u prvenstvu države.

Izabrane vesti

“Nažalost, odlučio sam da odustanem od saradnje sa Dinamom. Zahvalan sam porodici Surkis koja mi je ponudila saradnju i ukazala poverenje, ali za mene je nemoguće da radim u neprijateljskoj atmosferi, naročito kada je rasplamsavaju navijači čija je podrška preko potrebna klubu.” objasnio je Lučesku razlog zbog kojeg se odlučio na ovako radikalan potez.


Četiri dana ranije, Lučesku je po potpisivanju ugovora pričao kako očekuje podršku navijača Dinama, ali izgleda da je naišao na prepreku koju je smatrao nepremostivom. Jedna grupa Dinamovih ultrasa je na društvenim mrežama istakla da je dovođenje trenera koji je svojevremeno govorio neprimerene stvari o Dinamu, šamar u lice klubu. Trofejni trener je kroz istoriju vukao poteze koji se ne tolerišu lako, odnosno prihvatao je da trenira ekipe sa izraženim rivalitetom, ali nikada nije bio dočekan na nož, kao u slučaju Dinamovih ultrasa.

“Nikada nisam bio kukavica i uvek sam prihvatao sportsке izazove poput tranzicije iz Galatasaraja u Bešiktaš, odnosno posle Rapida, potpis za Dinamo iz Bukurešta. U Turskoj i Rumuniji takođe vlada jako suparništvo između navijača, ali bili su pravični i dočekali su me raširenih ruku, a ja sam im vratio titulama. Nisam mogao da dopustim da navijači rade protiv interesa kluba”, kategoričan je bio Rumun.

Neki od navijača su otišli i korak dalje, pa su se u protekla četiri dana po najpopularnijim navijačkim forumima u Ukrajini vrtele fotografije na kojima je Lučeskuova glava tik do konopca za vešanje. Dinamovi tifozi su rekli svoje, Lučesku je odlučio da se povuče, a nesumnjivo je da čitavu priču pomno prate treneri koji su do prošle sedmice takođe bili u igru za klupu ekipe sa Olimpijskog stadiona. Naredni dani bi mogli da donesu odgovor na pitanje da li će prvi čovek kluba nakon novonastale situacije pažnju usmeriti na Slavoljuba Muslina, ili bivšeg trenera zagrebačkog Dinama Nenada Bjelicu.


.


tagovi

Mirčea LučeskuDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara