Felipe Anderson (AFP)
Felipe Anderson (AFP)

Luda sreća pogledala Lacio u Udinama: Prečka zaustavila bombu Moline u poslednjem minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 22:46

Velikan iz Rima preživeo gostovanje na severu Italije i peti put zaredom ostao nporažen u Seriji A

Taman je Lacio vezao dve sigurne pobede protiv Fiorentine i Bolonje, reaktivirao se kao pretendent na mesta u evrokupovima, možda čak i na grupnu fazu Lige šampiona, ali zapelo je u Udinama gde ekipa Mauricija Sarija ni po čemu nije zaslužila da trijumfuje. Zapravo bod u meču sa Udinezeom je prema svemu viđenom, najrealniji ishod - 1:1. Mada Lacijali zahvaljuju Bogu i svim svecima što je Bomba Nauela Moline završila na prečki u poslednjem minutu sudijske nadoknade.

Zebrete su u završnici meča demonstrirale znatno veću želju za trijumfom, ambiciozno su zahtevali penal u 80. minutu, pa nešto kasnije zapretili preko Makenga kojeg je zaustavio Tomas Strakoša. Nije čuvar mreže Lacija u trećem minutu sudijske nadoknade imao ama baš nikakvu šansu da zaustavi projektil Udinezeovog veziste Moline, ali je okvir gola presudio da ovi rivali i treći put uzastopno odigraju nerešeno posle 90 i kusur minuta borbe,

Izabrane vesti

Možda su gosti iz Rima u meč ušli sa namerom da se približe četvrtoplasiranom Juventusu na samo dva boda zaostatka, ali su im planovi poremećeni već posle pet minuta igre. Perez je odlično spustio loptu za Đerara Deulofeua, a spretni Španac reagovao iz prve.

Bjankoćelesti su se vratili tik pred odlazak na odmor nakon što je Matija Zakanji sedmom asistencijom ove sezone omogućio Felipeu Andersonu da lagano matira Marka Silvestrija. Ofanzivni vezista Lacija je ove sezone učestvovao u 11 pogodaka svog tima i na taj način oborio lični rekord. Posle Ćira Imobilea i Sergeja Milinković Savića, treći je najučinkovitiji igrač Lacija i taj epitet deli sa iskusnim Špancem Pedrom.

Ono što sigurno brine navijače kluba sa Olimpika jeste činjenica da umesto da im gol iz finiša prvog poluvremena da krila u nastavku, u drugom delu njihovi ljubimci nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. Doduše, osetilo se nedostatak najboljeg strelca Serije A Ćira Imobilea koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da pomogne ekipi.

Na kraju je Lacio mogao da se pokisao vrati u Večni grad. Ne baš idealna uvertira za okršaj protiv Porta u Ligi Evrope posle kojeg će ugostiti Napoli na Olimpiku.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Juventus - Torino 1:1 (1:0)

/De Liht 13 - Beloti 62/

Subota

Sampdorija - Empoli 2:0 (2:0)

/Kvaljarela 14, 29/

Roma - Verona 2:2 (0:2)

/Volpato 65, Bove 84 - Barak 5, Tameze 20/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Bonacoli 29, Đurić 72 - Mesijas 5, Rebić 77/

Nedelja

Fjorentina – Atalanta 1:0 (0:0)

/Pjontek 56/

Venecija - Đenova 1:1 (1:1)

/Anri 13 - Ekuban 29/

Inter - Sasuolo 0.2 (0:2)

/Raspadori 8, Skamaka 26/

Udineze - Lacio 1:1 (1:1)

/Deulofeu 5 - Anderson 45/

Ponedeljak

19.00: (6,50) Kaljari (4,20) Napoli (1,52)

21.00: (1,87) Bolonja (3,50) Specija (4,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

LacioUdinezeĐerar DeulofeuFelipe Anderson

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara