(©Starsport)
(©Starsport)

Luda završnica na Brdu, dva gola u poslednjih pet minuta: Lalatovićev Radnički zaustavio Čukin niz

Vreme čitanja: 5min | pon. 03.10.22. | 18:21

Šesti uzastopni okršaj ovih rivala završen remijem - 2:2

Tradicija nije izneverena, šesti uzastopni prvenstveni okršaj Čukaričkog i Radničkog, a četvrti na Banovom brdu, okončan je bez pobednika. Tek da drugo vezano kolo Mozzart Bet Superlige ne prođe bez nerešenog rezultata - 2:2 na zatvaranju 13. kola. Takvim epilogom verovatno su zadovoljniji gosti, ne samo zato što su taj cilj proklamovali pred dolazak u Beograd i što su dva puta gubili, nego što su verovatno mogli samo da ga sanjaju dok se u 14. minutu dugo čekalo da VAR utvrdi milimetarski ofsajd Ovusua, koji je prethodio kasnije nepriznatom pogotku Ivanovića za potencijalno vođstvo domaćih od 2:0.

To kao da je bio prelomni trenutak utakmice, u kojoj se do tog momenta igralo jako malo fudbala, zbog nekoliko dugih pauza, a Nišlije su bile potpuno nesnađene, sa dosta razmaka između linija tima, bez najavljivanog jakog defanzivnog bloka. I onda su, malo po malo, počele da stvaraju ravnotežu u igri, prilično brzo uspele da iz jednog jedinog šuta ka golu rivala u prvom poluvremenu stignu do izjednačenja i kasnije odvedu utakmicu u pravcu koji je njima odgovarao.

Izabrane vesti

Finiš je bio veoma buran, i jedni i drugi krenuli su po pobedu, delovalo je da joj je Čukarički bliži, posle pogotka Kovača u 86. minutu, ali samo dva minuta kasnije Radnički je sa penala došao do sasvim zasluženog remija. 

Tužan početak utakmice, obeležilla ga je teška povreda Darka Puškarića već u petom minutu. Pored njega je bio Štulić, ali nije tu bilo duela, iskusni štoper domaćih srušio se na teren u jakim bolovima, a kako u protokolu za ovaj meč nije bilo doskorašnjeg defanzivca upravo Radničkog Nikole Vujadinovića, u igru je morao Drezgić. Već u 10. minutu Čukarički je došao do penala. Dupli maler za gostujuće igrače Savića i Rosića. Prvi je načinio možda i jedinu lošu reakciju u utakmici u kojoj je obavio dosta dobrog posla u čuvanju sjajnog Badamosija, loptom je napucao Ivanovića, gambijski napadač ju je sklonio golmanu Nišlija sa noge, a Rosić na svom debiju za Radnički i povratku u srpski fudbal posle tri godine, bukvalno u prvoj intervenciji skrivio je penal. Siguran je sa bele tačke bio Marko Docić, tek toliko da se nastavi serija po kojoj Čuka na svakoj utakmioci u tekućem šampionatu postiže bar po gol i domaćin je došao do vođstva koje je samo dva minuta kasnije, na već opisani način, mogao da duplira.

Ko će kome, ako ne svoj svome. Saša Jovanović dugo je nosio dres Čukaričkog i nije slavio gol iz 24. minuta, iako je svakako bio presrećan zbog svog prvenca u timu sa Čaira. Pejović je izveo korner sa leve strane, Kovačević bio najviši u skoku, ali je desnokrilni napadač gostiju majstorski plasirao sa dvadesetak metara, poslao loptu kroz šumu nogu u suprotan donji ugao, tamo gde zaklonjeni golman Belić nije nikako mogao da je stigne.  

Ni Badamosi, ni Štulić, vodeći strelci lige, nisu nastavili svoje golgeterske serije, ali su i te kako zaslužni za postignute pogotke na ovom meču, a napadača Radničkog tako malo je delilo na samom startu drugog poluvremena. Nakon Pejovićeve “podvale” iz slobodnog udarca i odličnog centaršuta razigranog Dimića, Štulić je na drugoj stativi ostao kratak za nekoliko centimetara da loptu ubaci u nebranjenu mrežu. Radnički je u drugom poluvremenu potpuno uzeo utakmicu “pod svoje”, kao da je imao više snage, pritiskao je, pokazao ambiciju da dođe i do sva tri boda, ali, paradoksalno, bolje prilike imao je Čukarički. Stevanović je u 66. minutu glavom, sa svega tri metra, prebacio gol na centaršut Adžića, a šansu utakmice propustio je rezervista Kovač deset minuta kasnije.

Dragan Rosić potvrdio je da je možda baš on to što Radnički od starta sezone traži i nikako da pronađe na poziciji golmana. Nije dozvolio da mu skrivljeni penal poruši samopouzdanje, u nekoliko navrata je branio šuteve Ivanovića iz odličnih pozicija, ulivao sigurnost poslednjoj liniji svog tima, a Kovaču je odbranio čist zicer, jedan na jedan, nogom zaustavio pokušaj domaćih iz odlično izvedenog kontranapada. Bilo je vidljivo da Nišlije ostavljaju previše prostora rivalu iza leđa svoje odbrane za opasne kontre, a jednu takvu situaciju u 86. minutu domaćin je iskoristuo. I kada ne postiže golove, Muhamed Badamosi radi strašan posao za svoj tim. Iznudio je penal za prvi, a asistirao je za drugi gol. I to sa zemlje, ništa mu nisu mogli defanzivci gostiju u toj situaciji, dodao je do Kovača koji se iz blizine iskupio za prethodno promašeni zicer i, delovalo je, približio svoj tim pobedi.

Ipak, samo minut i po kasnije, Kovačević je neoprezno startovao na Štulića, sudija Ivković drugi put na meču pokazao na belu tačku, a kapiten Radničkog Aleksandar Pejović bio je siguran i postavio konačnih 2:2.

Čukarički je prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede i spustio se za jednu poziciju na tabeli na treće mesto, za toliko je na lestvisi pao i Radnički, ali je uzeo bod velikog ohrabrenja pred dva, na papiru, lakša duela u prvenstvu.

ČUKARIČKI – RADNIČKI 2:2 (1:1)

/Docić 12p, Kovač 86 - Jovanović 24, Pejović 89p/

Stadion Čukaričkog.

Gledalaca: 300.

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac).

Žuti kartoni: Tošić, Petković, Kovačević (Čukarički), Rosić, Stojanović, Pejović (Radnički).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić 5.5 – Stevanović 6, Kovačević 5.5, Puškarić –(od 9. Drezgić 6), Tošić 6 – Petković 6.5 (od 54. Kovač 6.5), Docić 6.5 – Lučić 5.5 (od 54. Adžić 7), Ivanović 6.5, Ovusu 6 (od 82. Ndiaje -)– Badamosi 7.

RADNIČKI (4-2-3-1): Rosić 6.5 – Aksentijević 5.5, Savić 6.5, Jamkam 6.5, Stojanović 6.5 – Đurišić 6 (od 85. Marjanović -), Pejović 7 – Jovanović 6.5 (od 68. Cvetković -), Dimić 6.5, Petrov 6 (od 90+4. Ajdar -) – Štulić 6.

Igrač utakmice: Aleksandar Pejović (Radnički).

MOZZART BET SUPERLIGA, 13. KOLO:

Petak

Novi Pazar - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Majdevac 20, Nikčević 78, Gavrić 89 - Bojović 29p/

Subota

TSC - Radnik 2:1 (1:1)

/Jovanović 31, Mirčevski 53 - Oreščanin 22/

Javor - Voždovac 0.2 (0:1)

/Mijailović 32, Pantović 82/

Napredak - Kolubara 4:0 (3:0)

/Šarić 11, Putničanin 26, 33, Čečarić 88/

Nedelja

Spartak - Radnički 1923 1:2 (1:2)

/Hrstić 4 – Krajišnik 34, Vidosavljević 45+3p/

Mladost GAT - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Ivanić 12 i 84, Katai 70, Kanga 87 pen/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

/Natho 16 i 23 pen, Filipović 60, Baždar 82 - Nikolić 81/

Ponedeljak

Čukarički - Radnički Niš 2:2 (1:1)

/Docić 12pen, Kovač 86 - Jovanović 24, Pejović 89pen/



tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara