Alvaro Morata postiže gol (Reuters)
Alvaro Morata postiže gol (Reuters)

Ludi Madrilenjo u znaku Atletikove osvete: Magija Malog princa bacila Kralja na kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.01.24. | 00:08

Real Madrid se izborio za produžetke u osmini finala Kupa Kralja, ali Čolovi ratnici ovoga puta nisu dozvolili gradskom rivalu da ih, kao mnogo puta u poslednjih deset godina, maltretira u dodatnih pola sata

Ludu fudbalsku predstavu priredili su Real i Atletiko Madrid, vrhunskog fudbala željnim Saudijcima pre tačno osam dana. Osam pogodaka stalo je u to polufinale Superkupa rešeno u korist Kraljevskog kluba u završnim minutima drugog produžetka! Možda deluje nestvarno posle tih 5:3 za ekipu Karla Ančelotija, ali večerašnji Madrilenjo na Metropolitanu u osmini finala Kupa Kralja bio je... Još luđi!

Dva puta je Atletiko vodio i dva puta se Real vraćao, a nakon što su Blankosi u završnici meča obezbedili produžetke, delovalo je da bi, kao mnogo puta u poslednjih desetak godina, u dodatnih 30 minuta mogao da proradi Atletikov kompleks od dalekog slavnijeg i moćnijeg gradskog rivala. Ali desilo se upravo suprotno. Simeoneovi puleni su zadržali stabilnost od 90. do 120. minuta i na krilima Antoana Grizmana, u tom periodu samleli prošlosezonskog osvajača kupa - 4:2 (2:2 nakon 90. minuta).

Izabrane vesti

Osveta! Mala, ali slatka. Ne samo za prošlonedeljni poraz, već i za prošlogodišnji sudar u Kupu Kralja kada je Real takođe u završnici ulovio produžetke, pa tamo maltretirao Jorgandžije. A malo vraćanja milo za drago i za onu 2014. Istina, boleće dok je sveta i veka to finale Lige šampiona Rohiblankose jer neizbrisiv je onaj Ramosov trzaj što je Atletiku oduzeo titulu prvaka Evrope, pa Bejlovo, Ronaldovo i Di Marijino iživljavanje u produžecima. Ali večeras se o tim golgotama ne misli. Veliča se samo Mali princ Madrida.

Kakav je fudbaler Antoan Grizman, šta je sposoban da izvede sa loptom, videlo se u 100. minutu! Odlučio je da krene sam protiv svih, završilo se loptom kroz uši Andreja Lunjina i erupcijom na Metropolitanu!

Sladio se crveno-beli deo Madrida na tribinama, da bi mu srce stalo na nekoliko sekundi u 110. minutu kada je Džud Belingem zatresao mrežeu. Verovatno su u tim momemtima u mislima prosečnog navijača Atletika bile sve one slike malopre nabrojanih mečeva, ali se zastavica pomoćnika brzo našla u vazduhu i nakon VAR provere, domaći su odahnuli, a Belingem i petu uzastupnu utakmicu ostao bez pogotka za Real.

Kraj Realovog pohoda na odbranu trofeja u kupu potpisali su Simeoneovi rezervisti - Memfis Depaj je namestio, Rodrigo Rikelme postigao gol koji je Blankosima odsvirao kraj i pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Istina, mogao je Atletiko da zatvori utakmicu mnogo ranije, nije se moralo težim putem, jer mu se Real otvoreno igrom od 60. minuta nudio i ostavljao mnogo prostora za kontre. Ali je Alvaro Morata od heroja umalo postao tragičar. Jer nekadašnji Kraljević je malo pre isteka sat vremena igre pogodio za 2:1, a desetak minuta pre kraja nije unovčio zicer. Iz odbrane Lunjina, otvorila se kontra Reala i već u narednom napadu Moratin promašaj je kažnjen Hoseluovim golom koji je nagovestio dodatnih 30 minuta.

Redovnih 90 minuta obeležile su i dve skupo plaćene golmanske greške. Prvo Oblakova iz nadoknade prvog dela kada je nespretno sam sebi ubacio loptu u mrežu poništivši vodeći gol saigrača Samjuela Lina (39. minut), a poklon je pre Moratinog pogotka vratio Lunjin. Doduše, bilo je to veliko odsustvo komunikacije Ukrajinca i Antonija Ridigera.

Takođe, Metropolitano je video dva potpuno različita poluvremena. Prvo, koliko-toliko siromašno, ako ga poredimo sa nastavkom i ludilom koje se gradacijski povećavalo iz minuta u minut. Dovoljno je reči da je u prvom delu glavni sudija pokazao jedan žuti karton, u nastavku čak deset, a u produžecima još dva. Malo ko na terenu nije bio opomenut.

Atletiko je u oba poluvremena donekle bio zaštićen pod plaštom fortune, jer su Belingem u 11, te Rodrigo u 75. minutu pogađali prečku. Istina, kod oba udarca, požrtvovani defanzivci domaćina uspevali su da reaguju i donekle preusmere let lopte.

Sudbina se postarala da večeras dobijemo i osmi uzastopni derbi Madrida koji je u eliminacionim mečevima koji podrazumevaju jednu utakmicu, epilog dobio posle produžetaka! Real i Atletiko jednostavno ne umeju drugačije i po ko zna koji put su fudbalskoj planeti podarili 120 minuta fudbalskog hedonizma. A Atletiko je večeras i drugi put u takmičarskoj godini uzeo meru lideru Primere i i dalje se šepuri da je jedini tim koji je u aktuelnoj sezoni pobedio ekipu Karla Ančelotija.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - OSMINA FINALA

Utorak

Hetafe - Sevilja 1:3 (1:1)

/Mata 23 - Ramos 8, Romero 48, 55/

Bilbao - Alaves 2:0 (1:0)

/Viljalibre 28, 60/

Tenerife - Majorka 0:1 (0:0, 0:0)

/Larin 120/

Sreda

Valensija - Selta 1:3 (1:2)

/Pepelu 29 - De la Tore 13, Duvikas 18pen, 80/

Osasuna - Sosijedad 0:2 (0:0)

/Ojarzabal 57pen, Merino 90+8/

Đirona - Rajo Valjekano 3:1 (3:1)

/Stuani 15, 19pen, Blind 26 - Enteka 36/

Četvrtak

Unionistas Salamanka – Barselona 1:3 (1:1)

/Gomez 27 – Tores 45, Kunde 69, Balde 73/

Atletiko Madrid - Real Madrid 2:2 (4:2 p.produžetaka)

/Lino 39, Morata 57, Grizman 100, Rikelme 119 - Oblak 45+1, Hoselu 82/


tagovi

Real MadridAtletiko MadridAlvaro Morata

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara