Ohi Omoidžuanfo (©Starsport)
Ohi Omoidžuanfo (©Starsport)

Ludilo poslednjeg kola u Danskoj: Ohi i Brendbi ostali bez titule porazom kod kuće!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 19:07

Titula ide Midtjilandu koji se takođe kockao i pred svojim navijačima odigrao 3:3 sa najgorim timom plej-ofa, Silkeborgom

Sve je bilo spremno za veliku žurku u žuto-plavom delu Kopenhagena, ali navijači Brendbija u šoku su napustili stadion. Umesto njih, titulu prvaka Danske slaviće pristalice Midtjilanda. U poslednjem kolu sezone došlo je do preokreta na tabeli i to u mečevima koji će se godinama prepričavati i koji su ovu sezonu učinili jednom od najluđih ne samo u istoriji danskog fudbala.

Uoči poslednjih 90 minuta plej-ofa Brendbi i Midtjiland bili su poravnati sa po 62 boda, ali je tim nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Ohija Omoidžuanfa bio u prednosti zbog bolje gol-razlike. Poslednje kolo počelo je kao da su ga režirali navijači žuto-plavih: Brendbi je poveo kod kuće protiv Orhusa u 17. minutu, a Midtjiland nakon pola sata, takođe pred svojim navijačima, gubio od Slikeborga, najgoreg tima plej-ofa, sa velikih 0:2. Ipak, ne i prevelikih...

Izabrane vesti

Da se sprema preokret nagovestio je autogol Brendbijevog štopera Rasmusa Lauritsena u finišu prvog poluvremena. Nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama matirao je svog golmana u 41. minutu i probudio nadu u Herningu da Midtjiland, ipak, nekim čudom može do titule.

Tako je i bilo. Brzo po povratku sa odmora, u razmaku od 47. do 53. minuta domaćini su preokrenuli na 3:2. Dok je u međuvremenu Orhus poveo u Kopenhagenu sa 2:1 golom u 59. minutu. Uspeo je Brendbi da izjednači samo pet minuta kasnije, ali je u 78. prednost ponovo bila na strani gostiju. I, tako je ostalo do kraja, dok je Midtjiland i pored primljenog gola za 3:3 ostao na bodu prednosti i osvojio titulu! Četvrtu u istoriji kluba, a prvu posle 2020. godine.

Brendbi je ostao na 11 trofeja u danskom prvenstvu, a večno će se pitati kako je ove godine ispustio 12. Žaliće i Ohi zbog propuštene šanse da posle Norveške i Srbije podigne šampionski pehar i u Danskoj. Sezonu je završio sa 10 pogodaka, ali danas mu ulazak u igru na startu drugog poluvremena nije bio dovoljan za gol koji bi, s obzirom na konačan rasplet, njegovom titulu doneo remi vredan titule.

Čak je i tradicija bila na Brendbijevoj strani, imajući u vidu da je žuto-plavima ovo tek drugi poraz kod kuće u poslednjih 12 utakmica, a prvi od Orhusa još od 2019. godine.

S obzirom na rasplet situacije, Midtjiland će narednog leta učestvovati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali neće moći da se sastane sa Partizanom koji kreće od iste runde, samo ne stazom šampiona. Brendbi će u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.

DANSKA 1, PLEJ-OF - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

Brendbi - Orhus 2:3 (1:1)

Kopenhagen - Nordsjeland 1:1 (1:0)

Midtjiland - Silkeborg 3:3 (0:2)



tagovi

Ohi OmoidžuanfoBrondbiMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara