Luka Milivojević
Luka Milivojević

Luka Milivojević: Šaćiri i Džaka, smešne su vam priče o patriotizmu

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.06.18. | 13:57

"Kvalitetniji su od Kostarike, međutim, može ovo da bude i lakša utakmica od prve", dodaje srpski vezista

(od izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Sve je to hipotetika, ali da medicinski tim reprezentacije Srbije nije bio racionalan i stabilan kao Luka Milivojević možda mundijalska premijera ne bi imala ovako pozitivan eho.

Izabrane vesti

Dugo je trajala neizvesnost  hoće li vezni fudbaler Kristal Palasa biti spreman za Kostariku, ali je neposredno pre sastavljanja protokola dobio zeleno svetlo. Bio je to jedan od prelomnih detalja duela u Samari koliko i trenutak inspiracije kapitena Aleksandra Kolarova. Međutim, za sve u taboru Orlova to je prošlost. Daleka prošlost. Ispred je utakmica koja može da ispiše istoriju srpskog fudbala i od Orlova napravi nacionalne heroje.

Zato Milivojević gleda uglavnom napred.
"Ja se nadam da ću biti spreman. Imao sam mali problem, bitno mi je da ću biti spreman. Posebno što sam se dobro osećao tokom meča sa prvim rivalom. Neukusno mi je da pričam o tome kada sam saznao da ću biti u protokolu. Da li je to bilo dan-dva ili pet pred meč. Saznao sam na vreme", poručio je Luka Milivojević.

Predigra duela sa Švajcarskom je odavno počela. Biće to suštinski derbi Balkana. Znamo i zašto. Glavne snage Sajdžija Džerdan Šaćiri i Granit Džaka odavno su počele u prvi plan da stavljaju činjenicu da su rođeni na teritoriji takozvane države Kosovo. Pričaju da će dati sve od sebe.
"I mi ćemo dati sve od sebe. Ne znam koje su te vanfudbalske stvari. Bili bismo mnogo naivni kada bismo naseli na to. Siguran sam u to. Fokusiraćemo se na nas. Ne bih previše ulazio u te nefudbalske stvar. Mada meni je to sve smešno. Lepo je rekao Mitar. Ako su tolike patroite, ne znam što ne igraju za tu zemlju?", pita se i Luka.

Milivojević je došao u Rusiju kao kapiten Kristal Palasa. Ima veliku odgovornost u tom londonskom klubu, ali za rođenog Kragujevčanina ovo je nivo više
"Teško je uporediti te dve stvari.. Ovde je odgovornost ogromna. Nemamo vremena za popravke, cela zemlja gleda u nas. Nije isto igrati u klub i za reprezentaciju. Ja sam u Palasu kapiten, ali tamo imaš 38 utakmica. Ovde je mnogo veći ulog".

Iskusni vezista je do tančina analizirao snagu ekipe koja je odolela Brazilu.
"Kvalitetniji su od Kostarike. Međutim, može da bude lakša utakmica od prve. Zavisi kako uđemo u utakmicu. Oni igraju u top klubovima. Nije mala stvar uzeti bod Brazilu. Imamo još tri dana da ih analiziramo. Mada realno gol za Švajcarsku je bio faul. Uzdam se u VAR, jer može fudbalu da donese fer-plej. Jaki su u prekidu, ali mi smo opasniji“.

Srbija je videla odlične Orlove, ali kompletan utisak zavisiće od učinka u petak.
"Ja sam video našu kompaktnost i kroz kvalifikacije. Nije prvi put da tako igramo, samo što sada svi pričaju o tome. Moramo da respektujemo Švajcarce. Igraju u top klubovima, uzeli su bod Brazilu. Očekivali smo svi trijumf Brazila, ali šta sad da radimo".

Nemanja, Luka i Sergej. To je taj trougao u manevru koji bi morao da donese nespokoj Švajcarcima.
"Nemanja i ja smo oslobodili Sergeja defanzivnih obaveza. Dobro smo delovali na sredini. Videli ste koliko je Sergej jak na lopti, imao je odličnu saradnju sa Mitrom. Međutim, u svakoj utakmici možemo da nađemo i greške. Neće ovo u petak ličiti na duel sa Kostarikom. Oni vole da presinguju, ali ćemo da  imamo više prostora po krilima", zaključio je Milivojević.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija SrbijeLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara