Đoković oduvao Cicipasa za peti pehar u Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 17:24

Odlična partija srpskog tenisera u finalu protiv mlade nade grčkog tenisa

Kada je Đoković raspoložen, protiv njega se ne može! Vratio se Stefanos Cicipas u drugo vezano finale Dubaija, ovoga puta želeo je da servira osvetu i dođe do trofeja, ali je srpski teniser odlučno rekao – ne! Za razliku od jučerašnjeg meča kada je Novak protiv Monfisa spasavao živu glavu, danas za tim nije bilo apsolutno nikakve potrebe. Sve je bilo rešeno u „čista“ dva seta – 2:0 (6:3, 6:4).

Bila je ovo nova, peta Novakova titula u Dubaiju, pošto je prethodnu osvojio još davne 2013. godine kada je u finalu savladao Tomasa Berdiha, takođe u dva seta. Prethodno je dolazio do pehara tri puta uzastopno između 2009. i 2011. godine.

Izabrane vesti

Sasvim očekivano, početak prvog seta doneo nam je veliku borbu. Želeo je mladi Stefanos Cicipas da pokaže da može i ume da igra protiv prvog na planeti, pa smo zbog toga videli veliki broj lepih poena i poteza. Prvu brejk loptu je u petom gemu imao Grk na Novakov servis, ali je srpski teniser uspeo da se iščupa iz te neprijatne situacije i da nakon toga otvori put ka osvajanju seta.

Samo tri gema kasnije, prva brejk lopta za Đokovića i prvi oduzet servis. Namamio je Novak na mrežu Cicipasa, a onda ga je odličnim pasing-šotom prevario i osvojio brejk, koji je potom bez ikakvih problema potvrdio za osvajanje prvog dela igre – 6:3. Statistički gledano, može se reći da je u ovom setu presudila znatno bolja realizacija poena koju je srpski teniser imao na drugom servisu. I dok je Cicipas ostao na samo 14% (1/7), Đoković je imao solidnih 54% (7/13).

Ni start drugog seta nam nije doneo neke veće promene na terenu. Borba je počela još više da se rasplamsava, a poeni su postajali sve duži i kvalitetniji. U takvom stanju na terenu ponovo se bolje snašao srpski teniser koji je u petom gemu prvi došao do brejka u ovom periodu i bacio maramicu u lice Cicipasu.

Međutim, Grk je ekspresno odgovorio. Đoković nije uspeo da potvrdi brejk u narednom gemu na svoj servis, Cicipas je oduzeo brejk našem teniseru i velika borba u drugom setu je nastavljena. Imao je Đoković velikih problema sa procentom prvog servisa, što je protivnik znalački koristio. Međutim, to kao da je dodatno naljutilo Đokovića...

Samo tri gema kasnije usledio je poslednji nalet Novakovog "uragana". Došao je srpski teniser do dve brejk lopte na Cicipasov servis, a i ovoga puta je iskoristio već prvu. To znači da je susret sa grčkim teniserom završio sa 100% realizacije brejk lopti, pošto je u sledećem gemu "sa nulom" osvojio novu titulu u Dubaiju - 6:4.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara