Lukaku (© Reuters)
Lukaku (© Reuters)

Lukaku: Ja sam među petoricom najboljih na svetu! Ne grešim, nikad

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 15:50

Napadač Intera kipti od samopouzdanja

Golovi su duševna hrana napadačima. Kad ih nema pate. Kad ih daju rastu kao kvasac. A Romelu Lukaku se od početka takmičarske godine tako raspucao da ima samopouzdanje široko kao ramena. Otud izjava koja je odjeknula širom planete.

Izabrane vesti

Ja sam među petoricom najboljih strelaca sveta“, uverava Belgijanac u opširnom u intervjuu za Frans fudbal.

Bio je vrlo precizan u formulaciji. Nije rekao da je među najboljim napadačima, već realizatorima. Što je velika razlika i ako se tako posmatra može biti da je u pravu, s obzirom da nekog velikog promašaja, naročito u bitnim utakmicama, ne možemo da se setimo.

Napadač Intera stvarno ove sezone deluje kao mašina za golove. Dao ih je 12 na 13 utakmica. Ukupno u dresu Nerazura 46 na 64 meča u svim takmičenjima, zbog čega je pre neki dan, posle pobede nad Đenovom – a i nju je najavio pogotkom – uzviknuo.

Otkako sam prešao u Inter, za ovih godinu i po dana, igram najbolji fudbal u karijeri“.

A karijera traje već 11 godina, pošto je već kao dečkić zaigrao za prvi tim Anderlehta. U klupskom fudbalu 241 pogodak na 487 susreta. Još je produktivniji u reprezentativnom, jer je za A selekciju Belgije pogodio 57 puta na 89 susreta. Nije ni čudo što mu je karijera satkana od ugovora sa velikanima kakvi su Anderleht, Čelsi, Everton, Mančester junajted i Inter. Svugde je davao golove osim u Čelsiju, gde i nije imao prilike, pošto ga je Žoze Murinjo slao na pozajmice u Everton i Vest Bromvič Albion.

„Kad je u pitanju taktika, vezana za pozicioniranje i kretnje, ne mogu da pogrešim. Nikad“, dodaje Romelu Lukaku.

I da se vratimo na početak. Ako sebe smatra jednim od pet najboljih golgetera na planeti, ko su preostala četvorica: Robert Levandovski, Hari Kejn, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Karim Benzema, Erling Haland...?

Još neko?


tagovi

Romelu LukakuInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara