Marko Rosi (Reuters)
Marko Rosi (Reuters)

Mađarski selektor Rosi: Srbija je favorit u grupi, iamo top igrače

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 17:01

Italijan kaže da je ključni meč za njegovu selekciju okršaj protiv Crne Gore

Srbija je sa maksimalnih šest bodova otvorila kvalifikacije za EP, a njen najveći rival u grupi Mađarska je takođe startovala pobednički. Doduše, Mađari su igrali samo jedan meč u ovom kvalifikacionom prozoru i deklasirali su Bugarsku.

Reprezentacija koja je prošle godine bila na pragu senzacije da završi prva u grupi Lige nacija sa Nemačkom, Engleskom i Italijom je po mnogo čemu najveći konkurent Orlovima u aktuelnim kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Ali njen selektor Marko Rosi ne želi ulogu favorita.

“Očigledno je da je Srbija favorit u grupi. Za nas je još rano… Utakmica koja će pokazati našu pravu ulogu u grupi će biti protiv Crne Gore u junu. Vidite i sami da su iznenađenja na svakom koraku. Kazahstan je od 0:2 došao do 3:2 protiv Danske. Nema lakih pobeda. Pogotovo u grupi kao što je naša”, kaže Rosi za italijanske medije.

Upozorava da njegova ekipa raspolaže nekim vrlo zanimljivim igračima.

“Mađarska ima nekolicinu fudbalerima kojima ide jako donbro i koji su spremni za iskorak u karijerama. To su Roland Šalaj, Atila Salaj i Dominik Soboslaj. Ovaj poslednji, naš kapiten, je već spreman za neki od top klubova evropskog fudbala”.

Rosi se dotakao i trenutno glavne teme u njegovoj domovini. Naturalizacije igrača i davanja pasoša Južnoamerikancima.

“Pravila to dozvoljavaju. Pogledajte Nemačku koja je pre 30 godina bila isključivo sastavljena od igrača nemačkog porekla, a sada je tu mnogo Turaka. Verujem da je Manćinijev izbor da pozove Matea Retegija bio isključivo motivisan nedostatkom igrača na toj poziciji i nekim povredama. Ako tako bude i u budućnosti, ne vidim problem da reprezentacija Italije zove igrače koji nisu u prvom planu u svojoj zemlji”.


tagovi

Fudbalska reprezentacija MađarskeMarko Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara