Milan Milanović (©Star Sport)
Milan Milanović (©Star Sport)

Mačva ima novog trenera: Milanović gasi požar u Šapcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 19:16

Iskusni stručnjak brzo pronašao novi angažman

Četiri uzastopna poraza u prolećnom delu prvenstva, odnosno ukupno pet uz onaj od Javora na kraju prvog dela označila su i kraj Mačvine sa Borisom Savićem, koga će u nastavku sezone zameniti Milan Milanović.

Iskusni trener se u srpski fudbal vraća posle samo šest meseci, tačnije od septembra kada je napustio klupu Novog Pazara i otišao u jermenski Alaškert gde se zadržao do početka 2022. godine. Posle samo 15 utakmica razišao se sa Alaškertom i dva meseca kasnije prihvatio se posla u Mačvi koja je daleko od bilo kakve borbe za povratak u Superligu, a sada je na granici da ne bude čak ni u grupi klubova za plasman u viši rang, što bi značilo da bi do kraja igrala za opstanak.

Izabrane vesti

"Drago mi je što sam došao u Mačvu, dovoljno je pogledati grb kluba i godinu osnivanja i onda če vam biti jasno o kakvom je klubu reč. Motiviše me izazov i tradicija kluba, ali i razgovor sa čelnim ljudima u Mačvi koji su me uverili da je kriza rezultata, ali ne kvaliteta igrača. Ne bih dolazio da ne verujem kako tim ponovo može ličiti na onaj iz jesenje polusezone. Juče sam prisustvovao treningu i uverio sam se da je ekipa izuzetno fizički pripremljena a predočeno mi je mnogo pozitivnih stvari o ekipi", istakao je Milanović na promociji.

Četvrtak, 18.45: (2,15) Crvena zvezda (3,50) Rendžers (3,60)

Milanović je do sada kao trener vodio više superligaških i prvoligaških klubova poput Hajduka iz Kule, Novog Pazara, OFK Beograda, Rada, Zemuna, a vodio je i timove u Kazahstanu, Moldaviji i Jermeniji.

"Za promene u ekipi je neophodna su dva do tri meseca, a u ovakvoj situaciji sve se mora ubrzati. Dobro je što je tokom jesenjeg dela ekipa osvojila relativno veliki broj bodova, sad je najbitnije da se prekine serija negativnih rezultata i da stvari krenu u suprotnom smeru. Izazov je veliki ali se nadamo da ćemo ostvariti napredak i klubske ambicije".

Prvi izazov za Milanovića i igrače je već u petak, kada od 17 časova na svom terenu dočekuju OFK Bačku.


tagovi

Milan MilanovićMačva ŠabacPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara