Majka Ričards izgubio borbu s povredama i otišao u penziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 16:43

Englez već dobio novu ulogu u Mančester Sitiju

Sećate li se Majke Ričardsa? Svojevremeno najtalentovaniji štoper / desni bek Engleske, na popularnoj platformi Football Manager omiljeni lik mnogih virtuelnih trenera danas je zvanično okačio kopačke o klin.

Ričards je u 31. godini definitivno rekao "Zbogom" fudbalu pošto je izgubio višegodišnju borbu sa povredama i jednostavno više nije mogao da izdrži stalne bolove i nemogućnost da trenira normalno sa ostalim saigračima. On je poslednju utakmicu odigrao još u oktobru 2016, a poslednji put se u protokolu našao protiv Midlzbroa pre više od dve godine, ali je tada meč odgledao sa klupe...
"Moje vreme u Aston Vili bilo je vrlo frustrirajuće zbog toga što sam želeo da igram, ali bi mi koleno svaki put oteklo kada bih duže trčao. Zbog toga nisam mogao da treniram nornalno", priznao je Ričards po kačenju kopački o klin.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - petak, 26. jul

Iako priznaje da mu je bila čast da četiri godine nosi dres Aston Vile, Ričards kaže da je došlo vreme da se posveti novim stvarima. Naime, on je odmah dobio novu ulogu u Mančester Sitiju, koja zasad nije striktno definisana, ali će imati veze sa biznisom kojim se privatno bavi. 
"Velika je stvar za mene što sam odmah dobio poziv da se vratim u Mančester Siti, jer ima posebno mesto u mom srcu. Svi u klubu su me odmah primili raširenih ruku i zato je plava boja zauvek u mom srcu".

Ričards je postao miljenik navijača kada je debitovao za prvi tim davne 2005. kao 17-godišnjak. 
"Na veliku scenu sam izašao vrlo rano i ostavio sam dobar utisak. Ali, posle nekoliko sezona shvatio sam da ne dostižem visine koje je trebalo. Navijači su me uvek podržavali i zahvalan sam im na tome što nisu odustajali od mene. Uvek sam davao sve od sebe na terenu".

U Sitiju je odigrao 245 utakmica, a sezonu 2014/15 proveo je na pozajmici u Fjorentini, pre nego što je kao slobodan igrač otišao u Aston Vilu gde je potpisao četvorogodišnji ugovor. Da nije bilo tog kolena, stručnjaci tvrde da je mogao da stane rame uz rame Džonu Teriju i Riju Ferdinandu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara