Majnc neće Buvača, jer je „miran i analitičan“, traži nekog ko će da motiviše igrača

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.11.19. | 13:15

Možda ipak dobije posao kao pomoćnik

Najave da će Željko Buvač uskoro dobiti prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri ispostaviće se kao netačne. Mada su nemački mediji pisali kako će nekadašnji saradnik Jirgena Klopa u dortmunskoj Borusiji i Liverpulu sesti na klupu Majnca, bundesligaš nema u planu angažman Srbina iz Republike Srpske.

Takvu informaciju prenosi Bild, uveravajući da uprava kluba traži potpuno drugi profil trenera od Buvača. Željka opisuje kao „smirenog i analitičnog“, a dodaje da je Majncu posle razočaravajućeg početka sezone potreban motivator, sposoban da odmah pokrene ekipu, nego ko će umeti da podvikne u svlačionici uticati na kvalitetnije igre, posledično i bolje rezultate. Buvač, jednostavno, nije takav.

Izabrane vesti

Zato je kao prvi kandidat u javnost isplivao Ahim Bajerlorcer, koji je pre samo devet dana dobio otkaz u Kelnu. Glavni menadžer Majnca Ruven Šreder istakao je da ni sa jednim kandidatom još nije obavio razgovor, ali to je po svemu sudeći maska, kako bi na miru mogao da pregovara sa potencijalnim rešenjima. Možda promoviše trenera do nedeljnog gostovanja Hofenhajmu.

Ono što mediji u Nemačkoj ne odbacuju kao mogućnost jese da Bajerlorcer ili neko drugi priključi stručnom štabu upravo Željka Buvača, pa da 58-godišnji stručnjak, ipak, dobije šansu. Opet kao pomoćni trener.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara