Uroš Đurđević (©Reuters)
Uroš Đurđević (©Reuters)

Majorka krenula po Uroša Đurđevića

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 22:49

Zainteresovan i Kadiz

Ako je suditi po informacijama koje stižu iz Španije, Uroš Đurđević će naredne sezone igrati u Primeri, iako njegov Sporting nije uspeo da izbori promociju.

Majorka je, kako pišu Španci, krenula u akciju da dovede srpskog napadača. Prodala je Osasuni svog golgetera Anta Budimira za 8.000.000 evra i plan je da se za deo tog novca kupi Đurđević. Sporting je sada već u finansijskim problemima, pošto nije uspeo da prođe u elitu, a Uroš je igrač sa najvećom tržišnom vrednošću od celog tima.

Izabrane vesti

Đurđević je sezonu završio kao drugi strelac lige sa 22 pogotka, jednim manje od Raula de Tomasa iz Espanjola, najboljeg tima Segunde. Sve to su zapazili emisari klubova iz Primere, pa ima više zainteresovanih za Srbina.

Majorka je za sada najkonkretnija, potreban joj je napadač koji će biti udarna igla tima u povratničkoj sezoni u prvoj ligi. Ipak, jak protivkandidat je i Kadiz. Žuti su odigrali dobru sezonu u eliti, završili su u sredini tabele, ali imaju problem sa napadačima.

Tako je Kadiz zimus doveo Ivana Šaponjića iz Atletika na pozajmicu, međutim, nije oduševio i teško da će tamo ostati.

Ima crnogorski reprezentativac ugovor sa Sportingom do leta 2023. godine, u njemu i otkupnu klauzulu na 25.000.000 evra, ali to je novac o kojem u Hihonu ne mogu ni da maštaju sada.


tagovi

Sporting HihonKadizUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara