(©Starsport)
(©Starsport)

Makabi će profitirati svakim bodom koji Zvezda osvoji u LŠ

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 09:39

Klauzula u ugovoru o „otkupu“ Baraka Bahara, pišu Izraelci

Misija Baraka Bahara u Crvenoj zvezdi zvanično će početi danas. Za 13 časova je zakazana promocija trofejnog izraelskog stručnjaka na Marakani.

Bahar će biti drugi izraelski trener na privremenom radu u Srbiji, pošto je pre njega, pre desetak godina, Avram Grant bio na drugoj strani Topčiderskog brda – u Partizanu.

Izabrane vesti

Ali, iako se rastao sa Makabijem iz Haife sa kojim je imao perfektnu sezonu: osvojio titulu, igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, Bahar će i naredne sezone, na neki način, imati sponu sa klubom iz Izraela. Jer, ugovor o „otkupu“ trofejnog stručnjaka koji je Crvena zvezda potpisala sa Makabijem ima jednu interesantnu klauzulu.

Kako piše izraelski portal Sport5, Makabi će profitirati od svakog boda koji Zvezda osvoji u Ligi šampiona! Prema dogovoru dva kluba, zeleni iz Haife će dobiti 100.000 evra za svaki bod crveno-belih u eliti.

Primera radi, Barak Bahar je ove sezone u grupi Lige šampiona ostvario jednu pobedu u šest utakmica, Makabi je savladao Juventus na svom terenu (2:0) i ako bi takav uspeh ponovio sa Zvezdom, na račun kluba iz Izraela bi se slilo 300.000 evra. A, prvak Srbije se već obavezao da će platiti 500.000 evra obeštećenja Makabiju za Baharov dolazak.

Jasno je bilo svima u Haifi da ne mogu da zadrže trenera koji im je doneo više trofeja, plasman u evropsku elitu, koji je možda prerastao sredinu i zasitio se osvajanja svega što se može osvojiti na jednom mestu. Ali su se zato potrudili da od njegovog odlaska profitiraju maksimalno koliko mogu. Zato će Crvena zvezda u Ligi šampiona imati i grupu vernih „navijača“ i u Izraelu.


tagovi

Barak BaharFK Crvena zvezdaMakabi Haifa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara