Fudbaleri Makabija iz Haife (Foto: Reuters)
Fudbaleri Makabija iz Haife (Foto: Reuters)

Makabijev šampionski test

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 14:32

Tim iz Haife u 15. kolu izraelskog šampionata gostuje Hapoel Ber Ševi koja na poslednjih sedam mečeva u prvenstvu ima samo jedan poraz

Makabi Tel Aviv je juče potvrdio da se polako, ali sigurno vraća u formu, savladavši najprijatnije iznenađenje prvenstva Makabi Petah Tikvu, te je tako upisao treći vezani trijumf, odnosno šesti uzastopni meč bez poraza. Sada je red na trećem Makabiju, onom iz Haife, lideru prvenstva, da odgovori na trijumf najvećeg izazivača u trci za titulu i savlada Hapoel Ber Ševu na gostovanju u 15. kolu izraelskog prvenstva (19.45) kako bi sačuvao veliku prednost u odnosu na tim iz Tel Aviva.

Otkako je raskrstio sa Ligom Evrope (završio kao treći u grupi sa Leverkuzenom, Slavijom i Nicom), Hapoel igra sve bolje. Sa pet pobeda u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva - jedan poraz u tom periodu - od čega je četiri odigrao na gostovanju, tim Josija Abuksisa ugostiće u derbiju runde najbolji tim šampionata sa namerom da potvrdi dobru formu i potencijalno se umeša u borbu za titulu. Večerašnji meč posebno će biti interesantan iz ugla gostujućeg trenera Baraka Bakara, koji je četiri i po godine vodio tim Hapoela.

Izabrane vesti

Domaćin izgleda sve bolje u poslednje vreme, posebno nakon povratka iskusnog štopera Migela Vitora u defanzivnu liniju, sa kojim je Hapoel uspeo da sačuva mrežu na poslednja dva meča. Problem za Abuksisa predstavlja izostanak jednog od dvojice najboljih strelaca ekipe, Gaetana Varena, koji je dobio pozitivan test na korona virus. Pored Francuza, van stroja su još i Sintijau Salalič i Marvan Kaba.

U timu Makabija ne bi trebalo da bude promena. Bogdan Planić će se najverovatnije i ovoga puta naći u startnoj postavi i pomoći timu da i na osmoj utakmici u poslednjih devet sačuva mrežu.

Na poslednjih 11 međusobnih duela dva tima nije bilo nerešenog ishoda. Osam susreta u tom periodu pripalo je Makabiju, a samo tri Hapoelu.

IZRAEL 1 - 15. KOLO

Utorak

18.00: (2,95) Hapoel Haifa (3,00) Kirjat Šmona (2,45)

19.45: (3,60) Hapoel Ber Ševa (3,35) Makabi Haifa (1,97)




tagovi

Izrael 1Makabi HaifaHapoel Ber Ševa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara