(© aabsport.dk)
(© aabsport.dk)

Makarić zvanično u Danskoj, uzeo „devetku“ Olborga

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 15:08

Radniku 500.000 evra

Vreme je za prvu inostranu etapu u karijeri Milana Makarića, ako se ne računa četvoromesečno zadržavanje u Zvijezdi 09 iz Ugljevika. Doskorašnji napadač Radnika novi je član Olborga, s kojim je ozvaničio saradnju do juna 2025.

Kao što je Mozzart Sport najavio, Surduličani će na ime obeštećenja dobiti 500.000 evra, a prvi strelac Superlige minule sezone (25 golova) priliku da se dokaže u prvenstvu jačem od našeg, da potvrdi kako pogoci u Srbiji nisu slučajnost.

Izabrane vesti

Veoma smo srećni što smo napokon uspeli da dogovorimo dolazak golgetera kakav je Makarić. Pažljivo smo ga pratili tokom prolećnog dela prethodne sezone, dugo pokušavali da ga angažujemo, jer smo sigurni da će u dresu Alborga često tresti mreže“, raduje se Inge Andre Olsek sportski direktor Olborga. „Reč je o veoma veštom fudbaleru u završnici akcija, koji timu donosi težinu u kaznenom prostoru, a kad se bude prilagodio našem okruženju sigurni smo da će značajno zaoštriti konkurenciju u ofanzivi“.

Makarić je u prethodne dve sezone poentirao 36 puta, dodao je i 12 asistencija na 68 utakmica, a dogurao je i do reprezentativnog dresa. Na predstavljanju u novoj sredini nije bio rečit. Kao da se čuva za teren, tamo gde najbolje „priča“.

Veoma sam ponosam što sam potpisao za poznat klub kakav je Olborg. Osećam da mi veruje. Fantastično je što sam baš ovde potpisao ugovor i daću sve od sebe kako bih obradovao navijače“, dodao je Milan Makarić.

Olborg je saopštio da je njihov novi napadač zadužio "devetku" na poleđini dresa.



tagovi

Milan MakarićAlborgRadnikletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara