Parovi plej-ofa (©UEFA)
Parovi plej-ofa (©UEFA)

Maler poterao Spartak na žrebu: Za grupnu fazu Lige šampiona protiv prvaka Švedske

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 15:08

Težak posao za fudbalerke subotičkog kluba

(Od dopisnika iz Subotice)

Višetruke i neprikosnovene šampionke Srbije napravile su ogroman uspeh i pobedama na turniru u Danskoj nad Klaksvikom (Farska Ostrva) i Kupsom (Finska) plasirale se se među 22 najbolje ekipe Evrope. Međutim, pred njima je do sada najteža prepreka. Da bi se plasirale u grupnu fazu Lige šampiona moraju u predstojećem dvomeču da savladaju švetskog šampiona Rozengard, odlučeno je današnjim žrebom.

Izabrane vesti

Novi sistem takmičenja koji je postavljen pre dve godine mnogo je zahtevniji i po njemu je teže doći do grupne faze Lige Šampiona. Same kvalifikacije se za razliku od prethodnih sezona sastoje iz dve faze. Prva je mini turnir u kome pobednice prva dva meča igraju finalni susret, a pobednik tog susreta ide u rundu dva, suštinski plej-of. Ko izađe kao bolji iz dvomeča ide u grupnu fazu. Samo 16 ekipa ulazi u završnicu, četiri grupe po četiri tima.

Utiske nakon žreba, očekivanja kao i analizu do sada odigranih utakmicaza Mozzart Sport izneo je Boris Arsić, šef stručnog štaba Spartaka. 

U dosadašnjim utakmicama imali smo zaista težak zadatak, igrali smo protiv prvaka Danske i Finske koji su već godinama u vrhu Evropskog fudbala, kako klupski tako i reprezentativno. Ja sam zadovoljan što smo ove sezone u jakoj konkurenciji uspeli da pobedimo i sebe i druge. U ovoj drugoj fazi nalaze se ekipe koje kvalitetom odskaču i koje su najbolje u Evropi.

U nastavku razgovora Arsić se dotakao i narednog protivnika, nije baš da su ga želeli u Subotici.

Protivnik je prvak Švedske Rozengard koji godinama postiže odlične rezultate, prošle godine su igrale grupnu fazu, pobedile su fudbalerke Brana koje su nas eliminisale u prvoj rundi. Zaista složena utakmica za pripremu i ovu ekipu nismo želeli ni u jednoj od naših projekcija, ali koga god da smo dobili bio bi veliki izazov. Za nas je velika nepoznanica da li ćemo moći da se takmičarski nosima sa njima, ali imaćemo kroz par dana detaljnije informacije o njima. Nisu učestvovale u dosadašnjim kvalifikacionim utakmicama ove sezone nego su direktno ušle u plej-of zbog koeficijenta i dobrih rezultata iz prošlih sezona.Svesni smo da su ekipa sa ogromnim iskustvom. Ova utakmica nosi veliki ulog, grupna faza sa još sigurnih šest utakmica donosi velike benefite klubu i igračicama.

Problem je i igrački kadar na koji će Arsić moći da računa.

Što se tiče našeg igračkog kadra tiče imamo veliki hendikep na poziciji štopera jer je Mekenzi En Lengdok na prošloj utakmici protiv Kupsa dobila crveni karton. Dosta smo deficitarni na toj poziciji i ona je zaista važna u našem sistemu igre i moraćemo da nađemo rešenje kako da se reorganizujemo i da u prvoj utakmici ostvarimo što bolji rezultat da bi sa aktivnim rezultatom otputovali u Skandinaviju”.

Prethodnih godina sistem takmičenja bio je drugačiji i plave golubice čak šest puta uspele da se plasiraju među 32 najbolja tima gde su se sastajale sa Geteborgom, Rosijankom, Volfsburgom, Bajernom iz Minhena, Atletiko Madridom.

Ove sezone, prva utakmica plej-ofa je na programu 11. oktobra na TSC Areni jer Gradski stadion u Subotici ne ispunjava uslove ove faze takmičenja, dok je revanš zakazan za 18. oktobar u Malmeu.

Piše: Oliver NAGEL


tagovi

ŽFK Spartakženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara