Petar (Mundijal Pančevo) i Dušan (Atakante)
Petar (Mundijal Pančevo) i Dušan (Atakante)

Mali Pirlo i pružena ruka protivniku - to je fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.11.19. | 12:00

Proteklog vikenda odigrano je više od 90 utakmica Mini-Maxi lige

Mini-Maxi liga je jedina liga na prostoru jugoistočne Evrope koja se igra bez rezultata i tabele. Glavni cilj postojanja ovog takmičenja jeste odigravanje utakmica između škola fudbala i to u 23 grada na teritoriji Republike Srbije. Radi se o prijateljskim duelima u kojima deca treba da pokažu svoje znanje i veštine.

U 18. sezoni Mini-Maxi lige Beograd takmiči se 166 ekipa u konkurenciji od 2013. do 2008. godišta kao najstarije generacije. Nije cilj nedeljno odigravanje utakmica gde će deca imati pritisak rezultata, već isključivo pokazivanje ljudskih i fudbalskih vrednosti. Gde god je tehnički moguće Mini-Maxi liga igra se bez prisustva roditelja jer često iz dobronamernih pobuda roditelji misle da asistiranjem svom detetu ili ekipi u kojoj im dete igra utiče pozitivno na njegov razvoj, a u interesu lige nije da roditelj utiče na fudbalski razvoj, već da dete napreduje samostalno i uz pomoć trenera. Godinama unazad u Mini-Maxi ligi se ne dešavaju nikakvi ekscesi, niti incidenti, roditelji su navikli na ove okolnosti i shvatili da je za razvoj i napredak njihove dece odličan upravo ovaj sistem takmičenja.

Izabrane vesti

Mini Maxi Beograd podrazumeva odigravanje oko 90-ak utakmica svakog vikenda u fudbalskim balonima na tri lokacije.

Kao deo kompanije Mozzart koja se godinama ističe svojim društveno-odgovornim radom, sportski sajt MozzartSport rešio je da podrži ovu plemenitu ideju tako što će svake nedelje objavljivati najbolje i najatraktivnije poteze malih majstora, ali i fer-plej gestove koji se u Mini-Maxi ligi cene i više od fudbalskog umeća. Jer osnovna ideja i jeste napraviti pre svega dobre ljude, a potom i dobre fudbalere.

PREOKRET? NIKAKAV PROBLEM!

Prethodni vikend doneo nam je mnogo zanimljivih mečeva u Mini-Maxi ligi, a kao najsadržajniji izdvojili smo duel ekipa Varga (Beograd) i Stari Grad (Golubac). Dečaci rođeni 2012. godine iz škole fudbala koja nosi ime po nekadašnjem asu Partizana Zvonku Vargi su poveli sa 1:0, pa su gubili sa 1:2, ali su onda pokazali da ne znaju šta je pritisak na fudbalskom terenu. Nevažno im je da li vode sa dva, tri, gola prednosti ili gube istom razlikom. U svakom napadu, koraku, sprintu jasno se videla sirova energija i odlučnost da se izbori za loptu, da se ona osvoji ili sačuva. Na taj način su došlo do pobede od 5:2…

Upravo je član ekipe Varga izveo potez dana na ovoj utakmici. Dao je gol iz slobodnjaka za vođstvo od 1:0 u stilu Andree Pirla. Kad ovako gađa sa sedam godina, kako li će tek sa 27?! Pogledajte…

FER-PLEJ NA NIVOU

A fer-plej potez dana dogodio se na meču dečaka rođenih 2013. godine Atakante - Mundijal Pančevo 4:2. Pružena ruka protivniku je i važnija od gola…

IZJAVE

„Igrali smo dobro i u napadu i u odbrani. Trčali smo, borili smo se, driblali i pokušavali iz daljine. Protivnici su se odlično borili i bili su veoma požrtvovani. Ja igram desno krilo, ali mi je ipak omiljeni igrač Milan Pavkov iz Crvene zvezde zbog sjajnih golova protiv Liverpula prošle sezone u Ligi šampiona“, Lazar (škola fudbala Varga).

„Danas je bilo dobro to što smo bili agresivni i što smo se dobro branili, ali u narednim utakmicama moramo da popravimo igru na protivničkoj polovini i da napadamo jače. Naši protivnici su odlično trčali, driblali i jako su šutirali. Volim da gledam Crvenu zvezdu i Barselonu, najviše zbog Mesija i Miloša Vulića. Vulić me je mnogo obradovao kada je dao gol protiv Olimpijakosa“, Đorđe (Stari Grad Golubac).

Đorđe (Stari Grad Golubac) i Lazar (Škola fudbala Varga)

„Trener nam je govorio da tri igrača idu napred, a dva nazad. Mi smo to uradili i zato smo uspeli da postignemo toliko golova. Protivnici su uspevali da nas namuče svojom brzinom. Navijam za Crvenu zvezdu i omiljeni fudbaleri su mi Gobeljić i Marin zato što su najbolji“, Dušan (Atakante)

„Danas smo bili odlični u oduzimanju lopte protivniku, ali ima stvari koje bi trebalo da ispravimo u narednim utakmicama. Moramo više da trčimo i da imamo bolje reakcije na loptu. Protivnik je bio odličan na obe strane terena, uz mnogo dobrih driblinga i dodavanja. Redovno pratim utakmice Crvene zvezde, zvezda igra taktički odlično i ozbiljno se priprema za svakog protivnika“, Petar (Mundijal Pančevo).

Petar (Mundijal Pančevo) i Dušan (Atakante)

Zapamtite imena ovih dečaka. Možda ne postanu fudbalski superasovi, ali će postati dobri ljudi. 

Detaljniji izveštaj možete pročitati na sajtu kidsport.rs.

(Foto: kidsport.rs/Mini-Maxi liga)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara