Gvardiola i Tuhel (©Reuters)
Gvardiola i Tuhel (©Reuters)

Malo će im biti jedna lopta: Čelsi i Siti u borbi za finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 12:35

Gvardiola i Tuhel prvi put jedan protiv drugog u Engleskoj

Razlika između njih u Premijer ligi je 20 bodova, ali bez obzira na to, duel Mančester sitija i Čelsija u polufinalu FA kupa garntuje dobru utakmicu.

18.30: (3.90) ČELSI (3.45) MANČESTER SITI (2.00)

Izabrane vesti

Po prvi put u Engleskoj, nadmudrivaće se Pep Gvardiola i Tomas Tuhel, čiji je rivalitet započet u Bundesligi. Dosad su vodili timove pet puta jedan protiv drugog, a Španac je uspešniji sa četiri pobede Bajern Minhena nad Majncom i Borusijom Dortmund, dok je jednom bilo nerešeno. Ti dueli odigrali su se u periodu od 2013. do 2016, tako da će biti zanimljivo videti da li je Tuhel u međuvremenu uspeo da pronađe način kako da nadmudri kolegu.

"Moraćemo da budemo na njima svaki minut. Ne smemo im dozvoliti da lako ulaze u šanse i koriste prostor između naših linija. Moramo da budemo hrabri, odvažni i avanturistički nastrojeni", izjavio je nemački strateg, koji ne krije da se divi Gvardioli.

Poštovanje stila koji gaji nekadašnji trener Barselone ogleda se i u načinu na koji igraju Tuhelove ekipe. Čelsi, poput Mančester sitija, od dolaska Nemca na klupu redovno ima veliki posed lopte u svojim mečevima. Baš kao i Siti, tako da će biti zanimljivo videti ko će se toga odreći u današnjoj borbi za finale FA kupa protiv Lestera ili Sautemptona koji se sastaju u nedelju.

Plavci će se boriti za svoje 15. finale najstarijeg fudbalskog takmičenja, a od prethodnih osam učešća u polufinalima kao pobednici izašli su sedam puta. Taj jedan neuspeh naneo im je baš Mančester siti, 2013.

Građani su pobedili u prethodnih devet od 11 polufinala FA kupa, ali ta dva poraza pretrpeli su pod vođstvom Pepa Gvardiole. Oba put od Arsenala (2017. i 2020).

Statistika je, ipak, na strani formalnih gostiju - pošto se meč igra na Vembliju. Siti je dobio četiri od poslednjih pet duela sa Čelsijem u FA kupu, ali je poražen u poslednjem, februara 2016. kada je bilo ubedljivih 5:1 za tim iz Londonda.

U prvenstvenom susretu ove sezone, Građani su slavili na Stamford Bridžu 3:1. Strelci za goste bili su Gundogan u 18, Foden u 21. i De Brujne u 34. minutu, dok je gol za domaćine dao Hadson-Odoi u nadoknadi. Svi oni mogli bi da ponove taj učinak i večeras, pošto će biti u konkurenciji za tim.

Tomas Tuhel i Pep Gvardiola nemaju velikih kadrovskih problema, pošto prvi ne može da računa samo na povređenog Matea Kovačića, dok je drugi bez Serhija Aguera.

Očekivane postave

ČELSI (3-4-3): Mendi - Rudiger, Silva, Aspilikueta - Džejms, Kante, Žoržinjo, Čilvel - Pulišić, Maunt, Haverc

MANČESTER SITI (4-2-3-1): Ederson - Voker, Dijas, Stouns, Kanselo - Fernardinjo, De Brujne - Sterling, Gundogan, Silva - Žesus

FA KUP - POLUFINALE

Subota

18.30: (3.90) Čelsi (3.45) Mančester siti (2.00)

Nedelja

19.30: (1.95) Lester (3.50) Sautempton (3,95)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Tomas TuhelPep GvardiolaPremijer ligaMančester SitiČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara