Printscreen - Lukas Kačavenda
Printscreen - Lukas Kačavenda

Malom hrvatskom klubu propao transfer od 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 16:11

Talentovani Lukas Kačavenda odbio ponudu Đenove

Godinama unazad Lokomotiva, nezvanično filijala mnogo većeg gradskog rivala Dinama, služila je talentovanim igračima kao poligon i odskočna daska za prelazak među Modre. Ipak, u poslednjih godinu i po dana ostvarili su tri višemilionska transfera u evropske klubove. Ove zime su bili spremni da poslovanje podignu na viši nivo, da dogovore najveću prodaju u istoriji kluba, ali je sve propalo.

Naime, kako piše hrvatski 24sata, Đenova je na adresu zagrebačkog kluba poslala ponudu vrednu 8.000.000 evra za Lukasa Kačavendu, Lokomotiva je ponudu prihvatila, samo da bi 18-godišnji vezista odbio transfer, jer smatra je za selidbu u inostranstvo još rano.

Izabrane vesti

Kačavenda je strašan mladi potencijal, mi smo pristali na ponudu Italijana od osam miliona evra, ali Lukas još nije želeo u inostranstvo. Svi skupa verujemo da će on na leto vredeti još više", rekao je direktor Lokomotive Božidar Šikić za 24sata.

Isti izvor dodaje da je Kačavenda velika želja Dinama, ali da je problem cena. Kao što rekosmo, Lokomotiva igra sve ozbiljniju ulogu na tržištu i smatra da bi za Lukasa koji pokriva više pozicija u veznom redu mogla da inkasira sumu od deset cifara. To šampion Hrvatske nije spreman da plati.

Rekordna prodaja Lokomotive trenutno je Roko Šimić za kojeg je Salcburg letos platio 4.00.000 evra. Kačavenda bi dakle bio okruglo duplo skuplji, i tek će biti, ako je verovati rečima direktora Lokomotive. Kačavenda je za prvi tim zagrebačkog kluba debitovao u aprilu prošle godine, a ove sezone je na 18 utakmica u prvenstvu postigao tri i namestio jedan gol.


tagovi

Lokomotiva ZagrebZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara