Mamić posle korpe kakvu nije doživeo: Nikad nikog nismo želeli kao Keka, spremniji sam od svih igrača Dinama

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.07.20. | 11:06

Prosinečkog ne ubraja u trenere „teškaše“, peške bi otišao po Nika Kovača

Zdravko Mamić ovih dana guta gorke pilule. Njegov Dinamo je osigurao titulu u Hrvatskoj, ali posle toga je doživeo bolne udarce u derbijima protiv Rijeke i Hajduka, da bi gazda Dinama potom dobio korpu i od slovenačkog trenera Matjaža Keka.

Mamić je žarko želeo Keka, ali nije uspeo da ga dovede.

Izabrane vesti

„Sa Matjažom sam održavao kontakt otkako je otišao iz Rijeke. Čestitao sam mu kad je promovisan za selektora slovenačke reprezentacije, kao što sam ga nazvao i uvek kad bi Slovenija pobedila. Cenim sve što je postigao u životu. Jednom sam mu na druženju u Dubaiju, gde je bio prisutan i tadašnji njegov predsednik Damir Mišković, kazao da će jednog dana biti trener Dinama ili selektor hrvatske reprezentacije. Kad je došlo do Dinamovog posrtanja, a koje je kulminiralo na utakmici s Rijekom, te kad je došlo do razlaza s Jovićevićem, okrenuo sam Kekov broj i kazao: “Matjaž, sećaš li se šta sam ti rekao u Dubaiju, sad je trenutak za tvoj dolazak u Dinamo!”. Dodao sam da ga želimo svim srcem i da nema nikakvih drugih kandidata. Da želimo isključivo njega“, kaže Zdravko Mamić za zagrebačke Sportske novosti.

Mamić kaže da nikada nijednog trenera nije želeo tako Keka.

„Bilo mu je drago i tražio je tajm-aut kako bi popričao sa FS Slovenije. Znači da je i kod njega postojala želja za dolaskom u Dinamo. Sve drugo ne bih pričao jer ne znam, to znaju Kek i predsednik FS Slovenije Radenko Mijatović. Matjaž Kek nas je pristojno obavestio da ostaje selektor Slovenije. Mogu samo da kažem da mi je žao što se njegov dolazak nije realizovao, ali moje poštovanje i simpatije prema Keku ostaju. Možda nijednog trenera u istoriji nismo tako želeli kao njega, a on je prvi trener koji je odbio Dinamo“.

Mamić prst krivice za posrtanja u poslednje vreme upire u igrače i bivšeg trenera Nenada Bjelicu.

„Lično sam pre godinu dana dogovorio pruduženje ugovora Nenada Bjelice na još dve godine. Mi smo sa Bjelicom bili zadovoljni, on je trener koji će zlatnim slovima ostati zapisan u istoriju Dinama. Kad se sezona 12. marta prekinula, Bjelica je sa svojim saradnicima otišao u Austriju i nije ga bilo više od mesec dana u Zagrebu. Nisam mu to nikad rekao, ali to je bio loš i nenormalan potez. Zapovednik ne napušta svoju vojsku, bez obzira što je bilo onemogućeno kolektivno treniranje. Bjelica je morao biti u Zagrebu. Imam saznanja od samih igrača da su vođeni mišlju da je prvenstvo već osvojeno, da im je trener u Austriji... Zato su se opustili i nisu trenirali! To ih, naravno, ne amnestira. Kad danas vidim fizički spremu igrača Lokomotive, Oseka, Hajduka i Rijeke, koji su se borili za drugo mesto, kad vidim i spremu Varaždina i ostalih koji su se borili za ostanak, onda vidimo šta se dogodilo. Dinamo, koji ima igrače za nekoliko klasa bolje od drugih klubova, postao je amaterski klub. Igrači su nam postali amateri, a drugi su bili profesionalci! Zato jer su se ili krišom ili puno ranije izborili da počnu sa treninzima po grupama, pre nego što je to učinio Dinamo. Zbog toga su naši igrači skroz nespremni, a nažalost izgubili smo jako talentovanog trenera Jovićevića, jer nije mogao tako nemoćnu ekipu i igrače dovede u red. Reći ću vam nešto... Ja sam sad fizički spremniji od svakog Dinamovog igrača!“, ispalio je Mamić.

Dinamo i dalje nema rešenje za mesto trenera, a Mamić ima nekoliko imena o kojima razmišlja. Pominju se Robert Prosinečki, Niko Kovač, Vahid Halilhodžić, Igor Bišćan, Goce Sedloski, Željko Kopić, Goran Tomić, Siniša Oreščanin...

„Sve su to dobri treneri, ali ja isključivo Nika Kovača i Vahida Halilhodžića doživljavam kao ‘teškaše’! Ja bih peške otišao po Nika Kovača u Nemačku i doneo ga na ramenina. Ali, gotovo sam siguran da on ne bi prihvatio ponudu Dinama. Ako ga zanima posao u našem klubu, sigurno postoji mogućnost da pošalje neki signal. On je sigurno čovek koji spada u kategoriju trenera ‘teškaša’ koje mi želimo. Ali, mislim da to nije realno, da su njegove ambicije negde drugo. Znate, ja bih silno želeo da se vrati Vahid Halilhodžić! On je jako dobro sarađivao sa Zoranom, ceni naš klub, ima jako puno prijatelja u Dinamu, ali ne znam koliko je to realno jer kao selektor Maroka ima spektakularnu platu koja se meri u dva-tri miliona evra“. 


tagovi

Zdravko MamićNenad BjelicaMatjaž KekDinamo ZagrebRobert ProsinečkiVahid HalilhodžićNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara