Hari Megvajer u akciji (©AFP)
Hari Megvajer u akciji (©AFP)

Mančester Junajted nezadrživ u Australiji, navijači izviždali kapitena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 16:09

Crveni đavoli pobedili Kristal Palas pred krcatim stadionom u Melburnu (3:1). Deo publike žestoko opleo po Hariju Megvajeru

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Ako se po pripremama sezona poznaje, Mančester Junajted će u narednom šampionatu Premijer lige igrati daleko bitniju ulogu nego u prethodnom. Crveni đavoli su zabeležili i treću pobedu na turneji po Australiji, pošto su posle Melburn Viktorija i Liverpula savladali i Kristal Palas – 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Pobedu ekipe trenera Ten Haga režirali su napadači Entoni Marsijal, Markus Rašford i Džejdon Sančo, koji su sa po jednim golom pokazali da Junajted neće mnogo plakati ukoliko Kristijano Ronaldo napusti klub. Publiku je na krcatom Melburn kriket graundu (76.499 gledalaca) na noge podizao drugi Portugalac u redovima Crvenih đavola, Bruno Fernandes, koji je povlačio sve konce u igri višestrukog prvaka Engleske.

Ipak, najbizarnije dešavanje na utakmici viđeno je u prvih pola sata igre, tokom kojih je jedan deo navijača Mančester Junajteda horski izviždao kapitena Harija Megvajera i negodovao na svaki njegov kontakt s loptom. Da apsurd bude veći, Megvajer je odigrao besprekornu partiju, bio neprelazan u odbrani i čvrst i siguran na lopti.

Međutim, izgleda da pojedine pristalice Mančester Junajteda, čak i u Australiji, ne mogu da pređu preko njegovih silnih gafova i ispodprosečnih igara iz prošle godine. Takođe, oči im bode i traka oko Harijeve ruke, a o 80.000.000 funti potrošenih na njegovo angažovanje da i ne govorimo.

Međutim, neprijatna atmosfera na tribinama prekinuta je posle pola sata igre, kada je veći deo publike Megvajera počastio burnim aplauzom i to posle promašene izgledne šanse. Usledilo je i skandiranje njegovog imena...

U timu Kristal Palasa igrao je srpski fudbaler Luka Milivojević, ali bez zapaženijeg učinka u okršajima sa Junajtedovim vezistima.

Četvrtu, poslednju utakmicu na australijskoj turneji Crveni đavoli igraju u Pertu protiv Aston Vile, u subotu od 9.45 po srednjeevropskom vremenu.

MANČESTER JUNAJTED - KRISTAL PALAS 3:1 (1:0)

/Marsijal 17, Rašford 48, Sančo 59 - Vord 74/

startne postave

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea - Dalo, Megvajer, Lindelof, Malasija – Fred, Mektomini, Fernandes – Rašford, Sančo, Marsijal.

Kristal Palas (4-4-2): Batland – Klajn, Vord, Andersen, Mičel – Rak-Saki, Milivojević, Filips, Aju – Ebiovej, Mateta.


Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Hari MegvajerMančester JunajtedKristal PalasLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara