Mario Mandžukić (©Reuters)
Mario Mandžukić (©Reuters)

Mandžukić se vraća u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 17:42

Bogata ponuda...

Mario Mandžukić nije srećan u Kataru, nedostaje mu ozbiljan, takmičarski fudbal, pa bi i to moglo da dovede do njegovog brzog odlaska sa Bliskog Istoka. Svega sedam utakmica odigrao je hrvatski internacionalac za Al Duhail i postigao jedan gol u tamošnjoj Ligi šampiona. Izvesno je da poslodavci nisu najsrećniji s njegovim učinkom, pa bi do rastanka moglo lako da dođe godinu dana pre isteka ugovora.

Mnogi su se zainteresovani klubovi pominjali preoteklih nedelja i meseci, najčešće turski velikani Fenerbahče i Galatsaraj, ali nisu jedini. Manje realne varijante pre njegovog odlaska u Katar bile su Mančester Junajted i Bajern Minhen, da bi italijanski mediji danas u priču uključili novog-starog italijanskog prvoligaša Benevento.

Izabrane vesti

"Mario voli Pipa Inzagija, u dobrim su odnosima, a Inzagi traga za zvučnim imenom u špicu napada", stoji u jednom od tekstova tamošnjih portala.

Benevento se ozbiljno priprema za Seriju A pošto ne želi da mu se dogodi ispadanje "na polusezoni" kao pre dve godine. Iz tog razloga ambiciozni predsednik kluba i sportski direktor Paskvale Fođa žele proverena imena koja će doneti sigurnost i ovaj tim učiniti medijski atraktivnim.

"Želeli smo Ibrahimovića i Mandžukića pre nego što je hrvatski napadač otišao u Katar. Međutim, ubrzo smo morali da se pomirimo sa stvarnošću”, govorio je nedavno Fođa, očigledno paralelno radići na tome da obnovi kontakte sa Mandžukićem.

Italijani donose i cifre. Ako je za verovati, Mariju će biti ponuđen bogat ugovor, u rangu nekih velikih zvezda Kalča. Radi se o 3.500.000 neto na godišnjem nivou.

Mandžukić svakako nije jedina meta Beneventa. Proteklih dana pominjali su se i Loik Remi, Kamil Glik, Ljorente, Džek Bonaventura... Takođe i svetski šampion sa Nemačkom iz 2014. Andre Širle kog Borusija Dortmund želi da se reši. Njemu bi novi član Serije A takođe bio spreman da ponudi 3.500.000 po sezoni.

Biće uzbudljivo s Beneventom ovog leta...


tagovi

Mario MandžukićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara