Nikola Maksimović (AFP)
Nikola Maksimović (AFP)

Manolas otišao iz Pireja, Srbin bi mogao da ga zameni: Maksimović ponuđen Olimpijakosu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 23:19

Tvrde italijanski mediji

U Pirej je ovog leta stiglo čak 15 fudbalera, Olimpijakos je režirao jedan od najjačih prelaznih rokova u istoriji kluba, ali bi na stadion Jorgos Karaiskakis u narednih 48 sati mogao da stigne još jedan fudbaler. Kako je pre nepunih nedelju dana tabor šampiona Grčke napustio štoper Kostantinos Manolas (otišao u Saudijsku Al-Šardžu), menadžer Nikole Maksimovića Fali Ramadani iskoristio je priliku da usluge svog štićenika ponudi crveno-belima.

Inforamciju je plasirao italijanski Tuttomercato, a vrlo vrzo su počeli da je prenose kako mediji na Apeninima, tako i oni u Grčkoj. Da li će Olimpijakos angažovati srpskog slobodnog agenta, još nije poznato budući da klub razmatra ponudu. Konkurenciju na poziciji centralnog defanzivca čine Sokratis Papastatopulos, novopridošli Panajotis Retsos koji se već na početku mandata lakše povredio, Ojsenu Ba i Pape Abu Sise.

Izabrane vesti

Mogućnost dovođenja, odnosno registracije slobodnih fudbalera u Grčkoj zatvara se za nešto manje od 48 sati i prema prognozama tamošnjih medija, verovatnoća da će Oli vući konkretne poteze nije velika, osim u slučaju ukoliko se ispostavi da je povreda prvog golmana Tomaša Vačlika teže prirode. Zaradio je Čeh povredu ramena u duelu protiv Švajcarske u Ligi nacija i čeka ga magnetna rezonanca.

Olimpijakos bi eventualnim angažovanjem Maksimovića dobio iskusnog štopera sa blizu 150 nastupa u Seriji A, ali i fudbalera koji nije odigrao takmičarksi meč od početka aprila. Drugi deo prošle sezone Nikola je proveo u Đenovi za koju je odigrao 14 utakmica, ali i ispao u Seriju B. Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, Srbin je raskinuo ugovor sa Grifonima i sa čistim papirima krenuo u potragu za novim klubom. Pominjali su se Crvena zvezda, turski mediji su ga selili u Galatasaraj, a u poticaju je bila i mogućnost da ostane u elitnom rangu italijanskog fudbala - bio je opcija Roma, želeli su ga Salernitana, Leče i Parma, ali je problem pravila velika plata srpskog štopera.


tagovi

Nikola MaksimovićOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara