Marakana u novom ruhu za Ligu šampiona: Renovira se centralna loža, stižu drugačije stolice, smanjuje se kapacitet zapada

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 09:53

Radovi bi trebalo da budu završeni do 10. jula

Počelo je postavljanje hibridne podloge na terenu stadiona Crvene zvezde, ali neće to biti jedini infrastrukturni projekat ovog leta u Ljutice Bogdana. Direktor stadiona Rajko Mitić Stefan Dinčić trenutno je, pored sportskog sektora, najzaposlenija osoba na beogradskoj Marakani. Najavio je da će najveći srpski stadion predstojeće takmičenje u Ligi šampiona dočekati u potpuno novom ruhu.

Izabrane vesti

“Počeli smo pripreme za predstojeću sezonu, kako bi uslovi za igrače, ali i sve navijače tokom boravka na stadionu Rajko Mitić bili na vrhunskom nivou. Zvezda dobija hibridni teren najvišeg nivoa. Očekujemo da bude završen 10. jula, premijeru će imati na početku prvenstva, takođe zamena podloge je pri kraju na pomoćnom terenu”, istakao je Stefan Dičić.

Fudbaleri Crvene zvezde će u sezoni 2023/24 imati priliku da nastupaju na najmodernijem hibridnom terenu.

“I sa hibridom ćemo morati da skidamo prirodni deo trave, čak je preporučljivo da prvo skidanje bude odmah posle prve godine, s tim što se ne postavlja novi busen nego se usejava trava i to košta daleko manje od ponovnog postavljanja busena. Hibrid (veštačka vlakna) koja će činiti oko pet odsto površine terena može da izdrži oko sedam ili osam skidanja prirodnog busena (dakle oko 12-15 godina) jer se tom prilikom gubi oko tri odsto hibridnih vlakana. Završne radove će izvoditi najkvalitetnija firma koja je radila terene Real Madridu, Pari Sen Žermenu, ali i na stadionu gde je odigrano finale Svetskog prvenstva”, poručio je Stefan Dičić.

Rekonstruisana će biti i centralna loža stadiona Rajko Mitić.

“Kompletno ćemo da rekonstruišemo i centralnu ložu koja trenutno nije na nivou Lige šampiona, a pravila protokola će biti ista kao što su u svim vodećim klubovima Evrope”.

Radiće ekipa iz Ljutice Bogdana i na unapređenju komfora za sve navijače.

“Imaćemo nove stolice na zapadnoj, istočnoj i južnoj tribini i to sa takvom vrstom plastike koju možemo obnoviti nakon što pod uticajem sunca krenu da blede. Istina je da je pola stolica na stadionu oštećeno, zato ćemo sve i da ih menjamo. Na zapadu ćemo smanjiti kapacitet za oko 300 mesta (prvi i drugi red bočnih delova zapada) da bi nadam se uspeli da sprečimo stajanje na zapadnoj tribini prilikom punog kapaciteta. Kada su u pitanju toaleti, neće biti većih promena, s obzirom da se nalaze u dobrom stanju. Redovno se održavaju i čiste više puta tokom svake utakmice”.

Popularna Marakana će dobiti i novi spoljašnji izgled, a sa ponosom je izmene najavio direktor stadiona Stefan Dičić.

“Renoviraćemo kompletno i fasadu zapadne tribine. Uradićemo i novi brending oko atletske staze. Dobijamo novi led u obimu celog terena i dodatno drugi red leda, da skinemo sve fiksne reklame koje su prevaziđene”.

Takođe Crvena zvezda će se potruditi i da se farbanjem stepeništa u crvenu i belu boju dodatno unapredi zvezdaški ambijent.

“Ako UEFA ne bude pravila probleme prefarbaćemo stepenište u belo gde su crvene stolice, a u crveno gde su bele, isto daje jako lep izgled našoj kući”.


tagovi

Marakana

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara