Evangelis Marinakis (@Reuters)
Evangelis Marinakis (@Reuters)

Marinakis jurio sudiju kroz tunel zbog Liverpulovog gola, moralo da reaguje obezbeđenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.24. | 22:19

Vlasnik Notingem Foresta pobesneo nakon pogotka Darvina Nujeza u devetom minutu nadoknade za pobedu gostiju sa 1:0

Burno je bilo u završnici susreta Notingem Forest - Liverpul, koji je rešen pogotkom Darvina Nunjeza za 1:0 u poslednjim sekundama meča, a još burnije u tunelu ka svlačionicama nakon što je Pol Tirni označio kraj. Vlasnik grčkog Olimpijakosa i engleskih Šumara, Evangelos Marinakis, pobesneo je na sudiju jer je dozvolio da se utakmica igra i nakon isteka poslednjeg od pokazanih osam minuta nadoknade. Upravo je u tom periodu Nunjez uspeo da matira Maca Selsa i sačuva Liverpul na vrhu Premijer lige, a Notingem ostavi da strepi za opstanak nadomak zone ispadanja.

Poznat je temperamentni Marinakis po ispadima i incidentima, ali u Grčkoj. Dosad u Engleskoj nije imao izliv emocija neprimeren svojoj funkciji, međutim bogati brodograditelj danas nije mogao da se suzdrži. Po navodima novinara Bi-Bi-Si radija, Roba Šofilda, vlasnik Notingem Foresta jurio je kroz tunel Siti Graduna sa namerom da stigne do sudije Tirnija. Tek kada je stigao pred svlačionicu u kojoj su bili arbitri reagovalo je obezbeđenje i sprečilo ga da ne napravi veći incident. Svakako, s obzirom na zakone u Engleskoj, i za ovakvo ponašanje verovatno će biti kažnjen.

Izabrane vesti

Jureći kroz hodnike stadiona korpulentni Grk je vikao da ovo nije prvi put da je njegov tim oštećen ove sezone.

"Poštujte igrače! Poštujte igrače! Ovo nam se dešava svakog vikenda. Poštujte igrače", navodno je galamio Marinakis.

Zajedno sa prvim čovekom kluba u poteri za sudijom, po navodima Bi-Bi-Sijevog novinara, bio je i trener Stiven Rid, koji je nakon Nunjezovog gola isključen zbog žustrog prigovora, dok je njegov zamenik Felipe dobio žuti karton iz istog razloga.

"Retko viđamo scene u tunelu kao ove danas. Stiven Rid je potpuno frustriran. On i Forestov gazda Evangelos Marinakis jurili su sudiju Pola Tirnija i četvrtog arbitra Grema Skota sve do njihove svlačionice i usput im vikali da poštuju igrače i da im se ovo dešava svakog vikenda", ispričao je Šofild u radio prenosu.

Bivši arbitar Mark Klatenburg nedavno je angažovan od Notingem Foresta kao analitičar suđenja. Po njegovom mišljenju, Marinakis je s pravom burno reagovao.

"Gazda je prilično uznemiren jer se ekipa dobro borila. Uložio je ogroman novac u ovaj klub i naravno da očekuje dobre rezultate. Smatra da je još jedna odluka išla na štetu njegovog kluba i sa razlogom je uznemiren", izjavio je Klatenburg.

Objasnio je poznati sudija u penziji da je uoči pogotka lopta morala da pripadne igračima domaćeg tima.

"Sudija ima pravo da prekine utakmicu ako misli da se radi o povredi glave, ali kada se meč nastavi, lopta pripada ekipi koja je prethodno imala posed. A u ovom slučaju je Notingem bio taj tim", istakao je Klatenburg podsećajući da je Pol Tirni dodelio loptu igračima Liverpula.

S obzirom na neizvesnost šampionske trke između Liverpula, Mančester Sitija i Arsenala, ako i Notingemovu borbu za opstanak, sigurno je da će se u Engleskoj narednih dana naširoko polemisati o golu Darvina Nunjeza.




tagovi

Notingem ForestPremijer ligaEvangelos MarinakisLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara