©Star Sport
©Star Sport

Marko Marin se vraća u Zvezdu kao šef skauting službe

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 15:56

Klub iz Ljutice Bogdana osvežio kadar

Marko Marin je odlučio da stavi tačku na fudbalsku karijeru, ali će svoje poznavanje najvažnije sporedne stvari na svetu usmeriti u drugom poslovnom pravcu. Nekadašnji nemački reprezentativac i bivši kapiten Crvene zvezde poostaće šef skauting službe srpskog šampiona.

Marin je već neko vreme u klubu, nedavno je viđen i na utakmici Grafičara i Zlatibora, suštinski je već počeo da se bavi novim poslom, a ostalo je samo da se čitav posao ozvaniči. To će biti urađeno u narednom periodu.

Izabrane vesti

Doskorašnji ofanzivni vezista poslednje dane karijere proveo je u mađarskom Ferencvarošu, u koji je stigao u septembru prošle godine. Ugovor mu je isticao na leto, imao je i opciju produžetka saradnje, ali je očigledno doneo odluku da pre njegovog isteka okači kopačke o klin.

Marin je rođen u Gradiški, ali se sa samo dve godine odselio u okolinu Frankfurta. Prve fudbalske korake napravio je u Ajnhtrahtovoj akademiji, a 2005. godine je otišao u Borusiju Menhengladbah. Fudbalski je eksplodirao u Verderu, gde je zaigrao i za seniorsku selekciju Nemačke. Transfer karijere napravio je prelaskom u Čelsi 2012. godine za obeštećenje od 8.000.000 evra. Potom je išao na pozajmice u Sevilju, Fjorentinu, Anderleht i Trabzon. Pre Crvene zvezde je dve godine nosio dres Olimpijakosa, a na stadionu Rajko Mitić odigrao je 58 utakmica i postigao 11 golova.

Pre odlaska u Mađarsku dve sezone je igrao za Al Ahli iz Saudijske Arabije. Za reprezentaciju Nemačke je odigrao 16 utakmica i postigao jedan gol.


tagovi

Marko Marin

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara