Marko Rakonjac na pola puta da obezbedi trajni ugovor u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 16:23

Mladi crnogorski napadač do sada postigao četiri gola, uz vrlo skromnu minutažu

Ponovo, kao i prethodna tri leta čekaće se na Marakani dolazak klasnog napadača, koji bi mogao da pravi razliku i u predstojećim mečevima Lige šampiona. Resursi sportskog sektora, predvođenog Markom Marinom, usmereni su ka reševanju tog problema, pošto ovog puta greške ne bi smelo da bude.

Priča se već mesecima o pregovorima srpskog šampiona sa Žan Filipm Krasoom, najboljim strelcem francuskog drugoligaša Sent Etjena. Sigurno će uticaj imati i novi trener Marak Bahar, ali bez obzira na njegov sud očekuje se da i budućnosti napad Crvene zvezde čini Aleksandar Pešić. Na dobrom putu je da trajni ugovor sa crveno-belima obezbedi i mladi crnogorski reprezentativac Marko Rakonjac.

Izabrane vesti

Bivši član Čukaričkog, koji je stigao kao pozajmljeni član moskovske Lokomotive imao je pristojnu ulogu u dosadašnjim mečevima Mozzart Bet Superlige. Pre nego što je prelomio utakmicu protiv Mladosti Gat, Rakonjac je dva puta pogodio mrežu Novog Pazara (5:1), dao je i pogodak u Kup susretu protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Zajednički imenitelj za sve golove Marka Rakonjca su spretne reakcije unutar protivničkih sedam metara. Visoki centarfor počeo je u prvenstvu samo duel sa Novim Pazarom u tandemu sa Pešićem, ukupno je proveo na terenu 135 minuta, što mu je bilo dovoljno da stigne do tri gola (45 minuta).

Moguće je da će Marko Rakonjac u narednom periodu, u situaciji rešene šampionske titule, dobiti prostor da igra mečeve u kontinuitetu. I pokaže da li je vredan ulaganja od milion evra, koliko bi Crvena zvezda trebalo da uplati moskovskoj Lokomotivi u slučaju da želi da otkupi Rakonjca.

Još četiri gola u preostalih devet utakmica Mozzart Bet Superlige, uz potencijalne tri u Kupa, sigurno bi naterali članove sportskog sektora Crvene zvezde da ozbiljno razmisle o Rakonjcu. Bez obzira na izvestan dolazak kapitalca iz inostranstva, Rakonjac bi mogao da bude ozbiljna alternativna opcija, sa ozbiljnom ulogom tokom zgusnutog rasporeda na jesen. Nešto što nikako nije uspevalo Kalifi Kulibaliju. 

Nije zanemarljiva činjenica ni to što Marko Rakonjac tek treba da napuni 23. godine i jedna dobra sezona na Marakani bi mu ponovo otvorila vrata odlaska u inostranstvo.


tagovi

Marko Rakonjac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara