Pogodak Markovića (© Star sport)
Pogodak Markovića (© Star sport)

Marković i trećeg trenera dočekao lepo: Zaustavljen pad Partizana u najboljoj igri proleća (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 20:07

Crno-beli ubedljivi u Lučanima - 3:0

Mladić kome se svaki novi trener Partizana najviše obraduje nije ni stranac, niti fudbaler angažovan iz ovdašnjih klubova, već – Svetozar Marković. Na početku mandata Aleksandra Stanojevića uskočio je u tom trenutku pozajmljeni član Olimpijakosa maltene nepripremljen u prvi tim i sjajno odigrao večiti derbi; letos je čestitao Gordanu Petriću dolazak na klupu golom za trijumf na "Karađorđu", a u Lučanima se postarao za premijernu pobedu u tek započetom bitisanju Igora Duljaja.

Početkom drugog poluvremena duela u Drugačevu, Marković je pokazao da je ove sezone produktivan. Izvukao je Parni valjak iz problema sa novosadskom, a sprečio dodatno propadanje tokom meča sa lučanskom Mladosti. Između je poentirao i na zahtevnom gostovanju u Kelnu, a svaki put kad bi pogodio mrežu sastav iz Humske bi slavio. I to bez primljenog gola.

Izabrane vesti

Ovih 3:0 potvrđenih pogocima Kvinsija Meniga i Bibarsa Natha značajni su beogradskom sastavu u borbi za drugo mesto. Posle 26. kola će sigurno biti ispred Čukaričkog i TSC-a, bez obzira šta Topolčani u ponedeljak budu uradili u Lazarevcu.

Prvenac Igora Duljaja na klupi posledica je najbolje igre Partizana u 2023. Jeste prethodno ostvario tri pobede (u Kruševcu, Subotici i Kišinjevu), ali je sad spojio kvalitetno izdanje sa povoljnim rezultatom. Posle svih posrtanja, red je bio. Naravno da po užasnom terenu u Lučanima nije lopta baš mogla da se kotrlja valjano, ali je i u takvim okolnostima gost od početka bio autoritativan, preselio se na protivničku polovinu, pretio. Najpre preko Meniga, pa Sameda Baždara (ovoga puta u ulozi iza napadača, jer je Bibars Natho krenuo na klupi), zatim Andrije Pavlovića, koji je propustio najbolju šansu pre odlaska na odmor (odbranio mu mladi golman Luka Savić) i ta inicijativa je pre ili kasnije morala da se odrazi na semaforu.

Desilo se početkom nastavka, kad je Menig ubacio sa levog boka, Pavlović prebacio na drugu stativu do Markovića, štoperov prvu udarac glavom zaustavio Nikola Leković, da bi na odbitak Svetozar poslao fudbal u mrežu. Posle potvrde iz VAR sobe da ofsajda nije bilo – provera trajala šest minuta – pogodak je priznat, a Parni valjak utabao stazu ka trijumfu koji su kasnije potvrdili staranci: najbolji akter meča Kvinsi Menig (možda i najbolji Partizanov pojedinac u kalendarskoj godini) i Bibars Natho.

Bilo je to u trenucima kad je gost pokazao ambiciju da se makar malo iskupi u očima navijača za rezultatsku krizu u minulih mesec dana i sa te strane je pohvalno kako je odrađen posao na ovom gostovanju. Pre svega po pitanju ozbiljnosti.

Ruku na srce, bilo je i grešaka, ali manje nego pre. Neke od njih mogle su da doprinesu vođstvu Mladosti, samo da je Vladimir Radivojević spretnije završio akciju ili da Marko Mirić nije uhvaćen u ofsajdu. Taj Radivojevićev šut odbranio je Aleksandar Popović, dok u nastavku sastav Dragiše Žunića skoro da nije ni pretio. Ili mu Partizan to nije dozvolio.


MOZZART BET SUPERLIGA, 26. KOLO

MLADOST LUČANI – PARTIZAN 0:3 (0:0)

/Marković 52, Menig 78, Natho 90/

Stadion: Gradski

Sudija: Srđan Jovanović

MLADOST (4-2-3-1): Savić 6 – Ćirković 6, Milošević 6, N.Žunić 6,5, Leković 6 – Marčić 5,5 (od 72. Adamović -), Baha 5,5 – Maričić 5,5 (od 59. Silađi 5,5), Jojić 6, Radivojević 6 (od 84. Veličković -) – Mirić 5,5.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 6,5 – Filipović 6, Marković 7,5, Vujačić 6,5, Urošević 7 – Belić 7, Kolorado 7 – Dijabate 7 (od 92. Jevremović -), Baždar 6 (od 67. Natho 7), Menig 7,5 (od 86. Jović 7) – Pavlović 5,5.

Igrač utakmice: Kvinsi Menig

MOZZARTBET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnički 1923 - Napredak 3:0 (2:0)

/Đurić 12, 69, Vidović 31/

Vojvodina - Čukarički 3:2 (2:0)

/Zukić 5, U. Nikolić 14, Lazarević 82 - Tošić 67, Pankov 73/

Spartak - Mladost Novi Sad 0:0

Nedelja

Radnički Niš - Voždovac 2:3 (0:1)

/Škrbić 62, Ivezić 84ag - Nešković 11, Kadrić 64, Đurđević 72/

Radnik - Javor 0:0

Crvena Zvezda - Novi Pazar 5:1 (2:1)

/Rakonjac 11, 81, Kanga pen 33, 73, Katai 77 - Majdevac pen 25/

Mladost Lučani - Partizan 0:3 (0:0)

/Marković 52, Menig 78, Natho 90/

Ponedeljak

16.30: (3,35) Kolubara (3,35) TSC (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Svetozar MarkovićKvinsi MenigBibars NathoMladost Lučani

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara