Pape Gej (©Reuters)
Pape Gej (©Reuters)

Marselju suspenzija na registraciju novih igrača zbog bizarnog transfera Senegalca

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 18:19

Kaznu dobio i igrač, a Olimpik mora da plati kompenzaciju od 2.500.000 evra

Vest dana u francuskom fudbalu glasi – Olimpiku iz Marselja oduzeto je pravo registracije novih igrača u trajanju od naredna dva prelazna roka zbog ustanovljenih malverzacija prilikom dovođenja Papea Geja. Suspenzija će postati aktivna počev od sledećeg leta, što znači da će ove zime moći da se bavi poslovima i sledeći put tek od juna 2023. godine.

U jeku zimskog prelaznog roka Marselju je stigla katastrofalna vest, a kako je ranije obelodanjeno Gej je sankcionisan zabranom igranja fudbala u naredna četiri meseca zbog čega ne može sa Senegalom da učestvuje na Kupu afričkih nacija!

Izabrane vesti

Potpuni haos nastao je zbog dolaska senegalskog veziste na Velodrom u julu 2020. godine. Podsetimo, Gej je u Marselj stigao samo 17 sati pošto je predstavljen u Votfordu. Gej je ranije u januaru potpisao predugovor sa Votfordom pošto mu je u Avru isticala saradnja. Bio je fotografisan sa dresom Votforda i olovkom u rukama dok je potpisivao ugovor, a onda se desio preokret.

Nedelja, 20.45: (2,35) Olimpik Marselj (3,25) Lil (3,40)

Naime, Gej je objavio da su ga “loše savetovali“ da potpiše ugovor na pet godina vredan 50.000 evra sedmično, zbog čega je u istom danu, samo 17 sati pošto ga je Votford registrovao uslikan u trening centru Marselja uz poruku: “Srećan sam i jako ponosan što mogu da sam potpisao ugovor sa Olimpikom na naredne četiri godine“.

Votford je ubrzo pokrenuo tužbu na Sudu za sportsku arbitražu i stigla je presuda da mu se isplati 2.500.000 evra, iako je ostrvski klub tražio preko 10.000.000 evra. U Marselju su odmah najavili da će uložiti žalbu. Žalbu takođe sprema i Votford koji ne odustaje od toga da mu se isplati osmocifreno obeštećenje.


tagovi

Pape GejZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara