(© Reuters)
(© Reuters)

Marselo Bjelsa se vraća na klupu, ali postaje selektor

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.03.23. | 11:29

I to Urugvaja, prvi Argentinac posle Danijela Pasarele

Vraća se u akciju Marselo Bjelsa. Ne na klupsku, već selektorsku. Prema informacijama argentinskih medija, ugledni stručnjak bi trebalo uskoro da bude promovisan u novog stratega državnog tima Urugvaja.

Bjelsa je bez posla već 13 meseci, otkako se rastao sa Lidsom, pokušavali su da ga privole Meksikanci (takođe za selektora), trudio se Everton (pre nego što je doveo Šona Dajša), a uspeli da ga ubede Urusi, pa će 67-godišnji strateg treći put u karijeri da se lati vođenja reprezentacije. Prethodno je vodio rodnu Argentinu i Čile, a sad će tim koji je razočarao na poslednjem Mundijalu.

Izabrane vesti

Uruvaj u Dohi nije prošao grupnu fazu: 0:0 sa Južnom Korejom, 0:2 poraz od Portugala i bezvredna pobeda nad Ganom u poslednjem kolu 2:0. Nedovoljno za plasman u osminu finala, posle čega je smenjen Dijego Alonso, njegov privremeni naslednik u liku Marsela Brolija je vodio tim u martovskim kontrolnim utkamicama sa Japanom (1:1) i Južnom Korejom (2:1), ali čelnici saveza žele provereno rešenje na klupi.

Smatraju da je Marselo Bjelsa odgovarajući čovek da povede Urugvaj ka što boljem rezultatu na Kopa Amerika 2024, koji će biti održan u Sjedinjenim Američkim Državama. Prethodni Argentinac koji je vodio Urugvaj bio je Danijel Pasarela, pre 21 godine.

Urugvaj je dvaput bio prvak sveta (1930, 1950) i 15 puta najbolji timj Južne Amerike (poslednja titula 2011), a do ozvaničenja saradnje sa nekadašnjim trenerom Bilbaa, Marselja i Lila ostali su samo detalji.


tagovi

Marselo Bjelsareprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara