Martin Brajtvajt (©Reuters)
Martin Brajtvajt (©Reuters)

Martin Brajtvajt - najbogatiji igrač Barselone: Ostvario je snove i napunio džepove

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.07.21. | 18:33

Danski reprezentativac je jedini fudbaler Barselone na Forbsovoj listi najbogatijih sportista u ovom trenutku

Lionel Mesi zvanično više nije član Barselone. Istekao mu je ugovor sa klubom, pa se više ne može smatrati i najbogatijim Barsinim fudbalerom. Tu titulu u njegovom odsustvu preuzima danski reprezentativac Martin Brajtvajt.

Iako Danac zarađuje daleko manje od brojnih prvotimaca, van terena je napravio bogatstvo. Naime, sa svojim ujakom poseduje kompaniju za nekretnine u Sjedinjenim Američkim Državama, koja se trenutno procenjuje na 250.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Počeo je sa investiranjem u nekretinine 2017. godine. Prvo ulaganje iznosilo je 850.000 dolara. Minule godine njegova investicija je porasla na 10.000.000 dolara, a još 60.000.000 se nalazi u raznim projektima u razvoju.

Pored toga, Brajtvajt ima i liniju odeće Trente, koja je prilično uspešna u Francuskoj, a drži je sa svojom suprugom. Nije tu kraj, kako je vlasnik i restorana Gava, takođe u Francuskoj.

Pokazao je odličan njuh za biznis, a pritom je uspeo da napravi i više nego uspešnu karijeru. Početkom prošle godine je ostvario san prelaskom u Barselonu (plaćen 18.000.000 evra), a večeras predvodi navalu danske reprezentacije u polufinalu Evropskog prvenstva.



tagovi

Martin BrajtvajtEuro2020BarselonaLionel MesiForbs

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara