(©AFP)
(©AFP)

Martinsova slaba tačka Lazar Ranđelović - novi ugovor i značajna povišica

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 20:40

Olimpijakos želi da produži saradnju s bivšim krilnim fudbalerom Radničkog

 Niko ne zna ni kad će da se nastavi tekuća sezona u Grčkoj, ali Olimpijakos već pravi planvoe za narednu. U centru tih planova i ime Lazara Ranđelovića za koga se sprema novi ugovor, iako mu aktuelni ističe tek 2023.

Međutim, kad je 2018. godine Darko Kovačević dogovarao Ranđelovićev dolazak iz Radničkog iz Niša za 500.000 evra rođeni Leskovčanin je tek proslavio 21. rođendan i mogao je da dobije za uslove Olimpijakosa skromnih 100.000 po sezoni.

Izabrane vesti

Sada mu se sprema značajna povišica, jer je Ranđelović, pišu grčki mediji, slaba tačka trenera Pedra Martinsa, koji je i sam baš pre neki dan potpisao novi ugovor na dve godine. Po tom ugovoru Martins će zarađivati oko 1.000.000 evra po sezoni uz premije od 600.000 u slučaju osvajanja titule u Grčkoj i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Portugalski strateg je ove sezone gurnuo Ranđelovića u prvi tim, a ovaj mu je uzvratio sa dva gola u pobedi od 4:0 protiv Krasnodara u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, Martins mu je dozirao minutažu pazeći da ga ne sagori. Sakupio je tako mladi krilni fudbaler 908 minuta na terenu i ostavio prilično dobar utisak, posebno nakon što je odigrao ključnu rolu u minimalcu protiv PAOK-a u Solunu, pa mu se sada priprema prostor za značajno veću ulogu. Naravno, takva uloga sa sobom nosi i značajnu povišicu, ali i značajno veću izlaznu klauzulu. Ne ulaze Grci u detalje, mada ističu da će biti ogromna.

Novi ugovor se sprema i za drugo krilo Jorgosa Masurasa, dok levi bek Kostas Cimikas i štoper Ruben Semedo, takođe veoma bitni šrafovi Martinsove ekipe, mogu da idu, pod uslovom da dobiju odgovarajuće ponude.

Pitanje je samo šta to znači s obzirom na to da su i pirejskom klubu porasli apetiti nakon što su u januaru prodali Danijela Podensea Vulverhemptonu za 19.600.000 evra.

Uprkos krizi, budućnost Olimpijakosa izgleda lepo.

(©AFP)


tagovi

Lazar Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara