©AFP
©AFP

Mašović i Pantović protiv tradicije

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 14:03

Bohum u 18. kolu Cvajte gostuje Sankt Pauliju

U okviru 18. kola druge nemačke lige Sankt Pauli će na svom Milerntor stadionu dočekati Bohum (20.30). Biće to duel ekipa sa različitih krajeva tabele, Bohum se bori za plasman u viši rang i trenutno je drugi sa četiri boda i utakmicom manje od lidera HSV-a, dok je ekipa iz hamburškog okruga tek 16. na tabeli, zauzima poziciju koja vodi u doigravanje za opstanak u drugom rangu.

Boje Bohuma ove sezone brane i dva srpska fudbalera, nekadašnji štoper Čukaričkog Erhan Mašović (pet nastupa), kao i bivši fudbaler Bajerna iz Minhena Miloš Pantović (14 nastupa, dva gola i jedna asistencija).

Izabrane vesti

Ekipu Tomasa Rajsa i pored velike razlike na tabeli čeka težak zadatak, jer se tradicionalno ne snalazi najbolje u susretima sa Sankt Paulijem, posebno na gostovanjima. Bohum je dobio samo jedan od poslednjih 13 takmičarskih duela sa današnjim rivalom (2:0 prošle sezone). Na Milerntor stadionu je Sankt Pauli doživeo tek dva poraza u poslednjih 19 susreta sa Bohumom, koji je poslednji put na ovom stadionu slavio u februaru 2014. godine. Tek četiri puta je sastav sa Rurstadiona slavio u poslednja 23 susreta sa Sankt Paulijem u Cvajti.

Interesantno je da je trener Tomas Rajs nosio dres Bohuma u najubedljivijoj pobedi u istoriji ove ekipe u prva dva ranga. Bilo je to 24. maja 1997. godine, kada je upravo Sankt Pauli savladan sa 6:0.

Ova dva kluba povezuje i porodica Benateli. Frank, otac fudbalera Sankt Paulija Rika Benatelija, praktično je legenda Bohuma sa 192 ligaška nastupa za ovaj tim uz 13 postignutih golova. Čak je i Riko svojevremeno bio član omladinskog pogona ekipe sa zapada Nemačke.

Bohum u večerašnji susret ulazi sa sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima, ali je trener Rajs oprezan.

"Jasno je da je sa 33 osvojena poena prvi deo sezone bio uspešan. Uradili smo puno dobrih stvari. Tim želi da pobeđuje. Ako momci to ne uspeju da izvedu, nezadovoljni su i to je odličan i važan znak. Imamo dovoljno kvaliteta da pritisnemo Sankt Pauli, ali moramo biti oprezni. Puno toga se promenilo u poslednjih par utakmica".

Sa druge strane, Sankt Pauli je vezao četiri meča bez poraza, u poslednje dve utakmice slavio je protiv Regensburga (2:0) i Hanovera (3:2). Trener Timo Šulc veruje da njegova ekipa ima šansu.

"Pogledom na tabelu shvatite kolika je razlika. Imaju 33 poena, samo 17 primljenih golova, sedam puta su sačuvali mrežu. To dosta govori. Imaju vrhunski tim za drugi rang, pun iskusnih igrača. Verujem da će u vrhu biti do samog kraja. Znamo šta nas čeka, ali od početka godine smo stekli određeno samopouzdanje i verujemo da imamo šansu da pobedimo".

CVAJTA - 18. KOLO

Utorak

Aue - Vircburger 2:1 (0:0)

/Kruger 78, Balas 85 - Mansi 52/

Braunšvajg - Hajdenhajm 1:0 (1:0)

/Bar 34/

Fortuna Diseldorf - Hamburger 0:0

Osnabrik - Grojter 0:1 (0:1)

/Grin 38/

Sreda

Darmštat - Sandhauzen 2:1 (1:1)

/Mehem 36, 48 - Žirov 1/

Karlsrue - Hanover 1:0 (0:0)

/Šindler 65 autog/

Nirnberg - Regenzburg 0:1 (0:0)

/Albers 88/

Paderborn - Holštajn Kil 1:1 (1:1)

/Fuhrih 2 - Komenda 15/

Četvrtak

20.30: (3,20) Sankt Pauli (3,40) Bohum (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga 2CvajtaBohumSankt PauliErhan MašovićMiloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara