Filip Kostić, ©Reuters
Filip Kostić, ©Reuters

Mateus: Kostića čeka veliki transfer na leto

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.05.20. | 09:03

"Igra na vrhunskom nivou", kaže nekadašnji trener Partizana

Odličnu sezonu ima Filip Kostić za sobom. Korona ga je baš sasekla u naponu forme, kada je igrao utakmice života.

Srpski reprezentativac je ove sezone odigrao 41 utakmicu za Ajntraht na kojima je postigao 12 golova, dok je za 15 asistirao. Sve je to zapalo za oko jednom od nekada najboljih fudbalera sveta Lotaru Mateusu, koji je i pored teškog poraza frankfurtskog tima od Menhengladbaha minulog vikenda (3:1) u superlativu govorio o Kostiću.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Partizana Mateus smatra da će Ajntraht teško zadržati srpskog brzonogog fudbalera nakon letnje pijace.

Verujem da je Kostić na listi želja brojnih većih klubova i da ga čeka veliki transfer na leto. Ono što je pokazivao do sada u sezoni je vrhunski nivo“, ocenio je Mateus.

Interesovanja za Kostića ima sa svih strana Evrope. Odavno je poznata želja Kristal Palasa da dovede srpskog univerzalca, koji podjednako dobro može da igra kao klasično levo krilo, ali i kao krilni bek. Ta njegova osobina bi se, ipak, više uklapala u fudbalsku viziju Lacija, koji se takođe pominje kao klub zainteresovan da dovede brzonogog Kragujevčanina.

Pominjalo se i da je Interu zanimljiv Kostić, upravo zbog kvaliteta da može da pokriva celu levu stranu, a takvi igrači su po ukusu Antonija Kontea.

Kako pišu Italijani, Kostićeva cena je oko 30.000.000 evra, a ugovor sa Ajntrahtom ga veže do juna 2023. godine.


tagovi

Filip KostićLotar MateusAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara